reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki wiosna 2015 -!kolejne starcie

Witam. U nas wirus ciąg dalszy. Teraz M ma, Roksanka i Roksanka chyba teściów zaraziła, bo też mają. Ja się tylko na razie trzymam. Nie mam chęci na nic. Po wczorajszym jak się przez przypadek wygadałam, że chhcemy 3 dziecko i jak usłyszałam, że nnas nie stać, to sama nie wiem czy się starać. M mnie uspakaja i nie chce rezygnować, a ja mam różne myśli wgłowie. Skąd teście mogą wiedzieć czy nas stać, czy nie jak nie wiedzą ile kasy mamy. My nawet mamy odłożonych trochę pieniędzy i wiem, że dalibyśmy radę. Na nas gadają, a córeczkę chwalą, która ma 2 dzieci i ciągnie razem ze swoim mężem od samego początku z mopsu kasę. Ale jak to teść mówi dobrze kombinuje. M pracuje na nich, bo mops z podatków kasę ciągnie. Dziewczyny, które nie pracują, bo nie mogą, a chcą dziecko mieć. M dzwonił wczoraj do ZUSu z zapytaniem o macierzyńskie na 2016 i babka wie, że to będzie, ale nie wie, czy już od grudnia tego roku, czy od 01.01.2016. Miałam iść nnnnapierw do pracy, ale nie muszę, aby kasa była. Może, któraś mnie nazwie źle z tego powodu, że chce darmowy macierzyński, ale uważam, że też mi się należy. Pracowałam w pierwszej ciąży do 8 msc na umowe zlecenie i pracodawca mnie oszukał przec co macierzyńskiego nie miałam.

Karola, może udało się w tym cyklu. Musisz być dobrej myśli. Nie myśl o staraniach, a uda się. Wiele dziewczyn, które pisały ze mną na staraczkach odpuściły sobie myślenie i są mamami, albo są teraz w ciąży.

Aschlee, cały czas jestem z Tobą :* Kochana, jak ja będę w ciąży to też nie będę wiedzieć czy dobrze jest czy źle. 3 lata, to długo jak dla mnie od ostatniej ciąży. Buziak:*

Lux, a dlaczego odpuściliście starania?

Pozdrawiam.

ja tez czekam na ten zasilek jak na zbawienie, fajnie, ze to wprowadzili, nie wiesz moze, gdzie trzeba wniosek o to skladac potem?

reklama
Lux, mój mąż ma działalność i swoją księgową. Babka jest fajna i ma duże znajomości w ZUSie. Od niej dostaliśmy do P.Iwony z ZUSu numer. Jak coś to ta księgowa będzie dzwonić do nas. Jakby w ZUSie nie wiedzieli, to wiadomo, że może tego macierzyńskiego nie być. A tak M zadzwonił i od razu wiedziała o.co chodzi. Jeszcze.nie wiadomo gdzie, co i jak i czy to tylko będzie na 2016, czy dłużej. Będę coś wiedzieć, to na pewno napiszę :)

starania przerwalismy ze wzgledow finansowych, chce tez schudnac, mamy remont do zrobienia, chce tez odpoczac od staran, ja wiem, ze ten zasilek wprowadzili i ciekawe na jak dlugo to bedzie, bo na rok napewno

R wlasnie sie wyprowadził kochane zycze wam dwuch kresek a za ciezarnym nudnej ciąży.podczytywać was bede ale pisac nie bo po co????

Fruzka kochana co sie u Ciebie wydarzylo?
napisz martwie sie o ciebie!:-:)'(

Kochanw niepisze bo weny brak i moje dziecko dostalo ospe:-( noc byla ciezka i kolejne dni takie beda....

dzien dobry babole, u nas piekna pogoda, zycze Wam milego dnia, moj jedzie zaraz grac mecz a ja bede brac sie za obiadek :biggrin2:

Fruzka co sie dzieje?
Julia zdrowka dla corci, jak sie czujesz?

reklama
Lux kochana ja sie czuje w miare...meczy troche ten metaliczny smak w ustach...
i czekam zeby sie dowiedziec jaki los mnie czeka...
a ty jak tam @ nadal niema?

Kochane ja bardzo prosze zeby mi na priv wysylac daty kolejnych @

Do góry