reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Hej, Acard 1 tab dziennie, czyli 75mg. Tez to od Fimki wzięłam ( ona brała chyba podwójna dawkę), ale tez wiele innych dziewczyn o tym pisała, ze bierze podczas starań bo pomaga w zagnieżdżeniu. cały cykl poza @ sie bierze.

Ja biorę oprócz acardu, kwas foliowy zwykły, dodam do tego tez kwas w formie metylowej i wit b12 w formie metylowej, oraz wit D i witaminki dla staraczek - teraz zmieniłam na femibion natal1 (bo ma ten kwas w formie metylowej). Forma metylowa tylko dlatego, bo wyszła mi mutacja genu mthfr ktora świadczy m.in. o tym ze normalnego kwasu nie przyswajam.
I jak juz wrócę do aktywnych starań to jeszcze ten olej z wiesiołka bede łykać na lepszy śluz.

reklama
Witam wszystkie Damy[emoji3] jestem nowa na forum i w miarę nowa w staraniach o dzidziusia. Mam nadzieję, że wszystkie zobaczymy tę magiczną "drugą" kreskę. W zasadze teraz jest 4 cykl, kiedy zaczeliśmy się starać. Pierwszy z testem owulacyjnym, który pokrył mi się idealnie z kalendarzykiem... Niestety jestem już dość wiekowa jak na pierwszą ciążę... Stąd u mnie gdzieś bardzo głęboko zakorzeniona obawa, że może nie iść jak powinno. Niemniej póki co, ćwiczę na sobie pozytywne myślenie... Miło będzie móc wymienić się spostrzeżeniami z kimś na podobnym etapie:) pozdrowienia dla wzzystkich!!!

Dzieki dziewczyny pocieszylyscie mnie z tymi cwiczeniami:) ja obecnie biore femifertil w zasadzie dopiero drugi cykl ale jak narazie czuje sie po nim bardzo dobrze :) a o acardzie szczerze mowiac nigdy nie slyszalam :O

Witaj Bogni, odstaw negatywne myslenie na bok napewno wszystko jest z Toba wporzadku - owulacja jest a to najwazniejsze!. To czekanie jest uciazliwe ale trzeba myslec pozytywnie i przyciagac pozytywne fluidy :-) Pozdrawiam i 3mam kciuki :)

Bogni witaj

Chyba 6 cykl naprawde jest tym szczesliwym

Załączniki

• 1453357940321.jpg
    1453357940321.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 55
Ruda w ciąży jestem Wiedźmą!!!:D

Zel convince plus slyszalam ze jest dobry.

Ja używałam:) Mi nie pomógł bo przy PCO i bezowulacyjnych cyklach niestety tylko clo jest w stanie pomóc:D

Witam wszystkie Damy[emoji3] jestem nowa na forum i w miarę nowa w staraniach o dzidziusia. Mam nadzieję, że wszystkie zobaczymy tę magiczną "drugą" kreskę. W zasadze teraz jest 4 cykl, kiedy zaczeliśmy się starać. Pierwszy z testem owulacyjnym, który pokrył mi się idealnie z kalendarzykiem... Niestety jestem już dość wiekowa jak na pierwszą ciążę... Stąd u mnie gdzieś bardzo głęboko zakorzeniona obawa, że może nie iść jak powinno. Niemniej póki co, ćwiczę na sobie pozytywne myślenie... Miło będzie móc wymienić się spostrzeżeniami z kimś na podobnym etapie:) pozdrowienia dla wzzystkich!!!

Witaj!:))

reklama
Do góry