reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

Hej dziewczynki. Brała któraś z was ten duphaston? Ja wczoraj wzięłam tabletkę i mam wrażenie że brzuch mi zaraz rozerwie, takie wzdęcia..

Ja brałam, ale po nim nic mi nie było. Przynajmniej nie pamiętam, a miałabym w notatkach na Ovufriend.
Za to po CLO miałam jakieś huśtawki nastrojów, mdłości i czułam się podle.

My dzisiaj będziemy ubierać choinkę! Jupi!
Pierwszy raz żywą :tak:

Czarna - zabieram się za kurczaka słodko-pikantnego!
I please o pomysł na kolejne dni :)

W zanadrzu mam tylko łazanki :-p
Cytuję smsa od mężam który miał dzisiaj do pracy zielony sos:
"szpinak jest genialny

chce wiecej"

reklama
Ladykot witam wiele dziewczyn przeszlo to samo co ty a w grupie zawsze raxniej
Anik witamy u mnie bylo to samo ;) z decyzja o starankach

Fimka pomysł na choinkę przy dzieciach

Załączniki

• 1449669890761.jpg
    1449669890761.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 37
Mój dostał ostatnio zestaw kosmetyków ręcznie wytwarzanych, cena w miarę ok.

A tak, to dobrym rumem nie pogardzi, lubi też burbon więc zawsze wiem, co mu kupić :)

U mojej mamy i teściowej najczęściej sprawdzają się kosmetyki :) Wiedzą, że ode mnie zwykle dostają naturalne, w większości ich nie znają a później są zadowolone :)

sojnabig brałam Duphaston w pierwszej ciąży i nie miałam żadnych skutków ubocznych

Ostatnia edycja:
Ruda - hihi, u mnie będzie na kredensie :D Nie sięgnie!

A z prezentów tu mojemu książkę, którą sam sobie kupił :p
Dla mojej mamy spryskiwacz do octu/oleju.
Dla taty komin na szyję.
Dla brata bluza.
Dla siostry zestaw do konturowania twarzy.
Dla babć czekoladki.
Dla teścia etui na nowy tel.
Dla teściowej perfumy.
Dla braci męża: zestaw do yerba mate, a drugiemu t-shirt.

Zaznaczam, że każdy z powyższych wybrał sobie sam ;)
Wprost zapytałam i już.

A ja dla siebie nożyczki zamówiłam, o takie:

pobrane.jpg

Jak dla mnie to kosmetyki nie wchodzą w grę, bo sama sobie lubię kupować.
Moja siostra lubi dostawać.
Ja jestem gadżeciara blogowa - mogę dostać wszystko co związane z wypiekami i rekwizytami do zdjęć.
Albo praktyczne sprzęty domowe.
Ale durnostojki, typu wazon.

Załączniki

• pobrane.jpg
    pobrane.jpg
    9,3 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Tortille.jpg
Tortilla na trzy sposoby z sosem musztardowo-miodowo-imbirowym

- Tortilla z grillowanym kurczakiem
- Tortilla z omletem
- Tortilla z twarożkiem i suszonymi pomidorami
składniki na tortille:
opakowanie tortilli pełnoziarniste
1 duże avocado
1 sałata lodowa
1 pierś z kurczaka
1 duży ogórek szklarniowy
2 marchewki
1 opakowanie pomidorków cherry
3 jajka (na jeden omlet)
3 suszone pomidory
twarożek śmietankowy (Piątnica bądź Almette)
składniki na sos:
1 łyżeczka posiekanego drobno świeżego imbiru
2 łyżki musztardy
1 łyżeczka miodu
4 łyżki oleju rzepakowego
sok z jednej cytryny
szczypta soli

Warzywa obieramy ze skórki i kroimy na cienkie paski, kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelni grillowej aż do zrumienienia dwóch stron a następnie odstawiamy na 5-10 minut ( w celu wchłonięcia soków przez mięso) i kroimy w paski. Z trzech rozbełtanych jaj smażymy omlet.
Przygotowanie sosu:
Obieramy imbir ze skórki a następnie bardzo drobno szatkujemy, cytrynę masujemy i wyciskamy z niej sok. Dodajemy do soku z cytryny olej, musztardę, miód i imbir i mieszamy do powstania kremowej emulsji. Doprawiamy do smaku.
Tortilla z kurczakiem:
Na placek kładziemy sałatę, ogórka, marchewkę, avocado, pomidorki i kurczaka, polewamy sosem a następnie zawijamy (możemy pomóc sobie twarożkiem żeby skleić boki tortilli)
Tortilla z omletem:
Usmażony omlet kładziemy płasko na placku, dodajemy warzywa, sos i zawijamy.
Tortilla z twarożkiem i suszonymi pomidorami:
Smarujemy twarożkiem cały placek tortilli, układamy na nim następnie suszone pomidory pokrojone w paseczki, dodajemy warzywa, polewamy sosem zawijamy i gotowe:)
Polecam się na przyszłość i smacznego!!:)
PS. Maczajta w sobie placki jeśli chceta:p
Zdjęcia niestety nie są profesjonalne bo i światła nie ma tyle ile trzeba, musicie wybaczyć:))

Załączniki

• Tortille.jpg
    Tortille.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 43
Do góry