reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

JA właśnie się boję, że pójdę do lekarza, wywalę 100zł a on mi powie, że starać możemy się do roku a dopiero po roku bezskutecznych starań zobaczymy co dalej.

reklama
Co 2miesiące mam inny wynik tarczycy. W marcu 1,80 w maju 1,46 a w lipcu znowu 1,80. Niby dobre, ale i tak lekarz mnie zdołował, że po poronieniu powinnam mieć między 0,5 a 1,5 bo inaczej nie utrzymam ciąży.

Klauda - to mamy podobną bardzo sytuację! My też drugi cykl starań. Też mam 2 letnią (no, 2,5 letnią) córkę i bardzo chcę mieć drugie dziecko. Dostaję właśnie umowe o pracę na czas nieokreslony, więc tym bardziej zielone światło! A tu drugi cykl i się nie zanosi... :(

Choć jeszcze cicho się łudzę, że może nie dostanę jednak @... Bo to dopiero 22 dc!!! A ja mam 28 dc jak w zegarku. No i dzisiaj cały dzień mnie brzuch naparza, tak okresowo. Ale przed okresem rzadko tak mam.:eek: ale na objawy ciąży tymbardziej za wcześnie.

Echh. Może wrzesień będzie dla nas wszystkich szczęśliwszy!

Widzę że nie tylko ja myślałam że jak w pierwszej poszło łatwo to i teraz tak będzie :-(

Ja dzisiaj przechodzę sama siebie tu próbuje sos do pizzy a za sekundę czekoladę :-) gdyby nie to że jestem po okresie myślałabym że jestem w ciąży

Ja wam powiem ze w pierwszej ciazy to w ogole nie mialam objawow ze jestem w ciazy ani mdlosci ani nic. Potem jednak mialam ciaze zagrozona bo mala chciala juz w 6 miesiacu wyjsc i mialam.pessar zalozony.

A teraz od tych dwoch cykli to przed kazdym okresem zauwazam u siebie jakies nowe objawy ktore mnie strasznie myla. I dlatego chce zrobic badania bo wariuje. Teraz np mialam przez caly tydzien mdlosci. Normalnie lezalam i tak mi bylo niw dobrze ze szok. Az w koncu wczoraj zrobilam test i juz mialam taka nadzieje a tu negatywny. A dzisiaj przywedrowala miesiaczka. :(
Szyjke badalam i nici z tego. A na dodatek teraz podczas miesiaczki zamiast byc nisko to jest kuzwa pod kregoslupem chyba.
Na dodatej mam nieregularne wiec juz sama nie wiem kiedy co

Claudia może jeszcze do końca się nie uregulowalo.
A objawy? Hmm ja powiedziałbym że to tak jest jak ktoś bardzo chce to sobie coś wymyśla.. Taka ciąża urojona

Ruda1991 nie rozumiem co sie nieuregulowalo? Ja w ciazy bylam ponad dwa lata temu wiec juz raczej wszystko w normie a okres to o przed ciaza mialam nieregularny. No i po ciazy jak juz dostalam to bylo super regulalny i nic.mnie nie bolalo. A od kilki miesiecy robi co chce . Raz 24 dn potem 29 potem 26. I srednia wychodzi mi 26 dni.
Oj te mdlosci nie byly urojone raczej. No ale wiem ze jak sie mysli to czlowiek szuka we wszystkim objawow. Tylko jak tu przestac myslec

Claudia coś mi się wydawało że masz młodsze dziecko :-) Moja przyjaciółka tak się boi wpadki że średno co trzeci cykl czuje ruchy dziecka :-) to nic że bierze tabletki i używa prezerwatyw. Nie przetłumaczysz jej:-) słyszałam o przypadku że kobieta miała tak urojona ciążę że miała skurcze

reklama
Ruda mam 2 latke w czerwcu skomczyla. Z nia zaszlam we wrzesniu w ciaze a wczesniej w lipcu mialam samoporonienie. Wiec mam tylko jedno. U mojego meza w rodzinie dzoewczyma miala urojona ciaze. Brzuch rosl

Do góry