reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Widać matka natura dla niektórych nas ma inne plany :) ale nie ma co sie zalamywac, ale ja bym sobie chyba nie dała rady jak by była tylko 2 lata różnicy czy mniej :)

Matko i corko was nadrobic graniczy z cudem..
Przeczytalam wszystko i juz zapomnialam co chcialam pisac.
Ruda gratuluje jasiowi, teraz jak pomknie to bedziesz musiala go ganiac.
Co do roznicy to ja zawsze chcialam dwa lata ale tak sie zlozylo ze sie za pozno zaczelismy starac i jeszcze to ze nam nie idzie hahah
Teraz moja Amelka ma 2,5 i sobie mysle ze to swietny czas bo juz jest w miare samodzielna, sama sie wysika, zje, powie czego potrzebuje i potrafi sie juz sama bawic jakbym miala znowu za przeproszeniem rzygac poerwsze trzy miesiace.
U mnie sa rozne rodzice mam siostre o 9 lat starsza i mamy swietny kontakt, o 4 lata mlodsza i tez sie super dogadujemy, mam tez siostre z ktora mam tylko 2 lata roznicy i mamy kontakt ale nie taki jak z pozostalymi dwoma wiec mysle ze ta roznica to tylko w mojej glowie i sie niepotrzebnie zalamuwalam. Kiedy ma byc to bedzie .
Ankaka dobrze ze wszystko ok, ja chyba mialabym to samo podwozie to juz jakos przezywam ale zeby znowu cycki pokazywac.. Ale czego sie nie robi dla zdrowia, wszystko da sie przezyc

Uśmiechnięta to mamy podobne plany! Teraz tylko je realizować. Ja chciałam 3-4 lata różnicy. Bliżej 3... ale teraz 4 też jest dla mnie do zaakceptowania. Więcej już bym nie chciała. No i mniej niż 3 też nie. Ja mam podobnie jak Ty. Teraz popołudniem czasem się nawet zdrzemnę, a młoda się bawi albo na łóżku, gdzie "śpię", albo u siebie w pokoju. Coś tam do mnie powie nie raz, poskacze po mnie, ale generalnie da się już odpocząć, co w razie "W"może być mega przydatne.

Nie wyobrażam sobie mieć noworodka, non stop cyckiem świecić, a koło nóg plącze się półtoraroczny dzieciak. Albo roczny!!

ankaka - kurka, Twoi rodzice to mistrzowie świata dla mnie!!! :szok::szok::-);-)

Apostrofa po mojej drugiej siostrze polozna powiedziala do mamy, ze widzimy sie za przynajmniej 5 lat .. 5 i pol roku pozniej ja sie urodzilam :D ogolnie mam trojke rodzenstwa dwie siostry i brata :) a dogadujemy sie dopiero po wyprowadzkach :)

Ankaka a jednak macal;-)

Apostrofa mam znajomym co ma taki wózek i mówiła mi że odda ;-) jeśli będzie taka potrzeba to kupie taka podkładkę do stania na kółkach wiesz o co mi chodzi?
Mój brat ma między córkami rok różnicy. Było ciężko ale teraz dziewczynki się super bawią a mają 3 i 2 latka ;-)
Powinnam wrócić 1 listopada ale idę na wychowawcze bezpłatne. Innego wyjścia nie mam.
Wczoraj zrobiłem piękna girlande ( no dobra nie jest śliczna ale ja jestem zadowolona)
Teraz mam w planach albo też uczyć się czapek ale spróbować zrobić mufkę ;-)

Ankaka może coś zgubie przy tym bieganiu ;-)

Jaś tak szybko nie pójdzie bo on wygodny i na czwórka najlepiej ;-) teraz przy pchaczu ale puścić się boji

Apostrofa a tak to wygląda

Ruda! No przepiękna girlanda!!!! BRAWO!:-):-) Będzie z Ciebie szwaczka! :tak:

Mi czapki strasznie koślawo wychodzą. :crazy: Uszyj małemu komin na jesień / zimę. Zamów 0,5 m minky i dajesz.:-)
Tak, znam tą podkładkę. Musisz zwrócić uwagę na firmę, bo moja kuzynka teraz używa i Mutsy do kitu jest, bo ona nie może wózka pchać. Ale dostała od kogoś inną, dłuższą i jest o niebo lepiej. Aczkolwiej ja wiem, że za wysoka jestem i mi by się nie sprawdziło, bo nogami bym w to właziła. Tak samo wózek tylko z teleskopową rączką mogliśmy mieć, bo i mąż, i ja za wysocy na te zginane - bo im rączka wyżej, tym bliżej wózka człowiek idzie (na tej maksymalnej wysokości).

O matkooo, jaki ja problem miałam za parasolką, bo one wszystkie niskie są!!!! :zawstydzona/y: A ja mam 186 cm wzrostu.

Apostrofa dziękuję ;-) Niestety na zdjęciu nie widać dobrze kolorów ;-) mi się minky nie podoba nie wiem czemu ale już mam upatrzony polar ;-) czekam tylko na wypłatę żeby mnie mąż z domu nie wyrzucił ;-)

Ja mam i gondola i spacerówke empiro i widziałam że są podkładki z ich firmy dostosowane do ich wózków. Więc myślę że problemu nie będzie ;-)

Apostrofa ty WIELKOLUDZIE ;-)

PaniKarolina, gratuluję!

Apostrofa, ale Ty chyba w końcu wygrałaś z ZUS-em czy coś źle przeczytałam?
Co do różnicy wieku. Jak wszędzie są plusy i minusy. Z małą różnicą szybciej w sumie wyjdzie się z pieluch i tego wszystkiego. A tak to już się wyszło, a trzeba od nowa.
Między mną a bratem jest równy rok, ja z maja i on z maja. Potem po 3 latach kolejny brat i mama dawała radę. I mówi, że nie było tak strasznie i to lubiła. No i nie było podwójnych wózków i innych wygód. Wsadzała mnie do gondoli w nogi do brata :-)

Mój Adasiek też do wszystkiego pierwszy. Siedział jak miał 5 miesięcy, sam usiadł jak 6, w 6 też zaczął raczkować i jakoś przed 7 zaczął wstawać przy meblach. Myślę, że chwila i ruszy.

Olha, a w czym pije Twój Syn? Podobno dobra jest słomka, mniejsze prawdopodobieństwo seplenienia. Ja już Adaśka uczę. Chcę jak najszybciej się butli pozbyć. W sumie myślę, że już nam do niczego potrzeba nie jest, ale z wygody mu jeszcze daje mleko w butelce. Muszę się za to wziąć ;-)

A mnie mdli okropnie. Nie wiem co ze mną jest. Od jakiegoś czasu co jakiś czas mnie mdli. Ostatnio nawet złapała mnie biegunka i wymiotowałam, ale myślę, że się czymś podtrułam. Ale te mdłości mnie niepokoją. Muszę chyba badania porobić.

reklama
Do góry