reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
claudia, ankaka - bo testy owu ciążę też wykrywają :-) Po spodziewanej @ podobno dopiero, ale też pokazują 2 kreski. Kwestia hormonów pewnie. Ja po ciążowym zrobiłam sobie dla jaj owu, bo miałam jeden test skądś i też były 2.

Mój małżonek tak mnie dzisiaj wpienił, że aż mam ochotę go z sypialni wyprowadzić, no ale jestem po @ i możnaby zacząć działać :-D

Margo - spokojnie! Ja uczę 6 latków i u mnie nie ma problemu ze starszymi kolegami. Dostaniesz opinie (czy raport) gotowości szkolnej synka z pkola. Więc sama się przekonasz. Jeśli będą poważne odchylenia od normy, zawsze możesz go odroczyć o jeden rok. Choć nie sądzę, żeby były to to raczej skrajności, typu jakieś konkretne zaburzenia rozwojowe. 6 latki świetnie sobie dają radę! Przynajmniej po pierwszych 3 tygodniach, które potrzebują na rozruch. Ale to po prostu pierwsze klasy tak mają. Owszem - ciężko im się skupić przez 45 min. i trochę się wiercą, ale nauczyciele są tego świadomi. Nie panikuj, będzie dobrze!!!
Ja w tym roku mega zestresowana pkolem byłam! Młoda poszła jako 2,5 latek, więc miałam podobne obawy, co Ty. A jeszcze większe,że będzie wyła jak bóbr (bo w żłobku tak było na początku), a po 2 m-cach w domu ze mną totalnie znowu związana była ze mną. A tu się okazało, że ANI JEDNEJ łzy moje dziecko nie uroniło! Teraz trzeci dzień jest w domu i już pyta, kiedy pójdzie do pkola. I czy będziemy obok przejeżdżać (bo czasmai przejeżdżamy jak gdzieś jedziemy). Także chyba tak jest, że jak się boimy my... to jest zupełnie na odwrót. :)

Owca tule

Apostrofa nie maszynę nawet dzisiaj nie oddalona, trochę się wczoraj podlamalam że to takie brzydkie wyszło. Męża brat z dzieckiem przyjechał i cały dzień byliśmy u teściowej ;-)
@ mam mieć za 4-6 dni ale coś mi dzisiaj ze dwie kropelki poleciały i śluz z krwią. Więc pewnie lipa

Ankaka to tam w pracy? Aż tak źle?

Owca tule

Apostrofa nie maszynę nawet dzisiaj nie oddalona, trochę się wczoraj podlamalam że to takie brzydkie wyszło. Męża brat z dzieckiem przyjechał i cały dzień byliśmy u teściowej ;-)
@ mam mieć za 4-6 dni ale coś mi dzisiaj ze dwie kropelki poleciały i śluz z krwią. Więc pewnie lipa

Ankaka to tam w pracy? Aż tak źle?

Ruda przecież male plamienie ze śluzem jest ok bo znaczy zagnieżdżenie się zarodka. Ciekawe co to będzie.
Ja w nocy czulam ból w lewym jajniku i skurcz macicy jak przed okresem. Dziwne bo 8 dni przed planowanym terminem. Ale na szczęście sz ybko minęło tylko się trochę wystraszylam.

Czy ktoś testuje ? Przydalyby się nowe wieści na zachętę. :-)

Needi wiem o tym ale jakoś wydaje mi się że to na okres. Chociaż całą noc cisza, nie ma śluzu z krwią nie ma plamienia. Za to był nocny ból brzucha o byłam pewna ze dostane @. No ale nie ma to nie. Czekam jeszcze 3-5 dni.

Ja na rejestracji pracuje.

Klaudia praca z ludzmi to nie jest fajna praca przydaloby mi sie dlugie l4.

Swoja droga dobrze ze mialam bole na okres wczesniej. Nie bede sie teraz nakrecac z kazdym bolem, ze to ciaza

Ruda trzymam kciuki :)

reklama
Do góry