reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki na 2016 rok :)

reklama
Czesc dziewuszki! Co tam u was wole nie zagladac na wczesniejsze kilkanascie stron bo widze ze szkoda czytania klotni ;)

Kto testowal dzisiaj? Szybko pisac?
Lux jak z mieszkaniem ?

Ja dzisiaj umowilam sie do gina. Chcialam na nfz ale termin byl dopiero na koniec lutego. Wiec ide prywatnie 25.01. Myslalam ze przynajmniej czesc badan zrobie na nfz.
Wiec jutro ide zrobic podstawowe badania zeby juz isc z wynikami do gina

Czesc dziewuszki! Co tam u was wole nie zagladac na wczesniejsze kilkanascie stron bo widze ze szkoda czytania klotni ;)

Lux jak z mieszkaniem ?

Ja dzisiaj umowilam sie do gina. Chcialam na nfz ale termin byl dopiero na koniec lutego. Wiec ide prywatnie 25.01. Myslalam ze przynajmniej czesc badan zrobie na nfz.

Nie wiem czy poza mną ktoś jeszcze...
Ale u mnie dziś 27 dc wiec nie tracę nadziei :)

Zwykły rteciowy się nadaje, nie?
I jak, przed owu skacze w górę temp?
Nie powiem Ci czy rteciowy może być bo nie wiem ale masz tutaj info o mierzeniu tempreratury. :)

Interpretacja pomiaru temperatury

temperatura jest niska, bo w fazie przedowulacyjnej poziom progesteronu jest niski – na podstawową temperaturę ciała ma wpływ poziom progesteronu we krwi.
wyższy poziom temperatury ciała – o minimum 0.2 stopnie Celsjusza, czyli dwie kreski na termometrze. To oznacza, że kilka dni przed jajeczkowaniem (sprawdź, co to jest owulacja) poziom progesteronu (więcej: progesteron - normy i badania) zaczyna się zwiększać.
skok temperatury rozpoznawany jest, gdy różnica temperatur zaznaczonych na karcie wynosi 0.2 stopnie Celsjusza lub więcej pomiędzy najwyższą z sześciu ostatnich niższych, a trzecią następujących po sobie (nieoznaczonych jako zakłócenia) wyższych temperatur. Linia pokrywająca oddziela na karcie poziom tych temperatur.
Linia pokrywająca powinna być naniesiona na kartę powyżej najwyższego punktu z ostatnich sześciu niczym niezakłóconych punktów oznaczonych temperatury wyższe o 0,025 stopnie Celsjusza,czyli pół kratki na karcie wyliczeń.
Nad linią pokrywającą powinny znaleźć się trzy następne punkty oznaczające wyższą temperaturę, o co najmniej 0.2 stopnie Celsjusza, od najwyższej z sześciu przypadającej w fazie temperatur niższych. Jeśli trzecia temperatura nie spełnia tego wymogu, zaznacz czwartą temperaturę, która musi znajdować się jedynie nad linią pokrywającą.
podwyższona temperatura utrzymuje się przez czas trwania fazy ciałka żółtego, opada ponownie pod koniec cyklu przy rozpoczynającej się następnej menstruacji.

Lux jak z mieszkaniem ?

udalo sie mamy mieszkanie,m dwa duze pokoje, kuchnia lazienka 50 metrow :biggrin2:

reklama
Do góry