reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki mieszkające w UK !

Ania7812

Fanka BB :)
witam serdecznie wszystkie dziewczyny !!! stwierdziłam ze założę ten wątek dla dziewczyn które starają się o dziecko mieszkające w UK niestety każda z nas wie ze tutaj to jest wszystko utrudnione.
Ale zawsze to raźniej która zawsze coś podpowie może ma jakieś doświadczenia z GP lub infertility clinic.
Wszystkie dziewczyny są mile widziane które się starają które są po przejściach jak ja lub które mają problemy aby w tej ciąży być . Razem zawsze raźniej i więcej siły na walkę.

reklama
Rozwiązanie
Dziewczyny na watkach rozsiewaja wirusy ciazowe :) a mnie zlapal tylko COViD bezobjawowy :D gdyby nie to, ze w pracy robie testy co tydzien to bym nie wiedziala :)

Starania u Nas zawieszone. Nie wiem na jak dlugo i czy w ogole je wznowimy. Od nastepnego cyklu rzucam wszystko.. mierzenie temp, testy owu.. monitor..

O kurczę zdrówka życzę [emoji177] trzymajcie się
No ja miałam sobie załatwić duphaston (straciłam w styczniu jedną ciążę i aktualnie jestem w 7 tc) ale doszły mnie wiadomości, że w Polsce już działa e recepta i niestety nie da rady mi wypisać ten lekarz, który zawsze mi wypisywał bo nie jest ginekologiem. Jeszcze mama chciała mi pomóc była u swojego (ginekologa) i niestety on tez pomoc nie może bo ma całą jej historie już a leczy się na coś zupełnie innego. A jak wiadomo tutaj tego nie wypisują😞
Mam dwa opakowania duphastonu jak nie masz nic a musisz brać to szukaj na jakiś stronach lub ja ci podeślę

reklama
Ja dostałam trochę profilaktycznie zg na dwa poronienia wcześniej . I też czuje się bezieczniejsza gdy ja biorę . Nie mam żadnych plamien i nie miałam od samego początku aż ślą mnie dziwne to jest . Widocznie mi lutrina pomaga jak aspiryna plus heparyna
Właśnie, dlatego ja też będę czuła się bezpieczniejsza i w razie czego będę wiedziała, ze zrobiłam wszystko.
Odezwę się na priv.

Cześć dziewczyny. Czy ktoś tu jeszcze zagląda?
Ja jestem właśnie po poronieniu, czekam na pierwszą @ i zaczynamy znowu starania. Mam już zdrowa córkę, ale na wszelki wypadek zamówiłam sobie badania po poronieniu z testdna, zobaczymy czy coś wyjdzie.
Chciałabym zrobić więcej badań, ale w moim regionie nie ma żadnych prywatnych laboratoriów. Miałam w maju lecieć do Polski, ale w związku z 👑 pewnie się to nie wydarzy. Oby ta panika jak najszybciej się skończyła.

Ania. Gratuluję. Jak się czujesz? 🙂
Hej poronilam kilka razy ,hmm test w sumie nic nie wykazał, teraz brałam clostibelgyt na własną rękę bo tu nic nie można ogarnąć, 22 powinna przyjsc@ oby nie bo zwariuje, zaczynam się załamywać coraz bardziej czuje że nie uda mi się w tym cyklu

Hej poronilam kilka razy ,hmm test w sumie nic nie wykazał, teraz brałam clostibelgyt na własną rękę bo tu nic nie można ogarnąć, 22 powinna przyjsc@ oby nie bo zwariuje, zaczynam się załamywać coraz bardziej czuje że nie uda mi się w tym cyklu
U mnie jest szansa, że coś wykaże, bo córka ma MTHFR.
A dawno temu poroniłas?

Ojej, to musiało być trudne 🙁

Powodzenia 🙂

U mnie 18 dni po poronieniu, śluz mega płodny, test owu dość ciemny. Zrobię jutro jeszcze raz, ciekawe co wyjdzie. Nie spodziewałam się owulacji teraz, ale kto wie 😉
podobno czasem po poronieniu samoistnym, jest nieco latwiej, bo hormony sie ciagle utrzymuja na wyzszym poziomie ;) powodzenia i kciuki wielkie! 🤞

Było, bardzo ale nie tracę nadziei dzis jestem 11 dni po owu zrobiłam test jedna kreska ,ciekawe czy clo na mnie zadziałało, dodam po konsultacji telefonicznej z lekarzem bez monitoringu, jajnikimnie bolały i mialam mnóstwo płucnego śluzu wiec jeszcze 3 dni do okresu zobaczymy

reklama
Do góry