reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki II połowa 2021

Niby byłam końcem grudnia u gina i wszystko było ok 🤷‍♀️
Ale poczytam o tej diecie ! Dziękuje !
Ginekolog nie zobaczy żadnych zmian. U mnie np totalnie nic nie widać nawet przez specjalistę od endometriozy a objawy jednak mówią, że endometrioza na 99.9% jest zwłaszcza, że moja ciocia również ją ma. U niej dopiero na laparoskopii była widoczna. To są tak małe zmiany, że lekarz nie jest w stanie zauważyć ich poprzez usg. Jedynie rezonans coś może wykryć ale 100% obraz daje laparoskopia. Mówi się, że 6 miesięcy po wycięciu zmian nawrót jest taki sam jak przed wycięciem lub niestety jeśli zostało źle wycięte jest jeszcze gorzej. Dlatego decydujące jest to pół roku po laparoskopowym wycięciu endometriozy w kwestii starań bo pózniej jest w wiekszosci przypadków tak jak niestety piszę. Dlatego też ja się nie decyduję ostatecznie na ta laparoskopię teraz bo po 1 zmniejsza ahm a po 2 może zrobić więcej szkody niż pożytku. Tyle, że ja jestem na poczàtku starań więc to kluczowe.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ginekolog nie zobaczy żadnych zmian. U mnie np totalnie nic nie widać nawet przez specjalistę od endometriozy a objawy jednak mówią, że endometrioza na 99.9% jest zwłaszcza, że moja ciocia również ją ma. U niej dopiero na laparoskopii była widoczna. To są tak małe zmiany, że lekarz nie jest w stanie zauważyć ich poprzez usg. Jedynie rezonans coś może wykryć ale 100% obraz daje laparoskopia. Mówi się, że 6 miesięcy po wycięciu zmian nawrót jest taki sam jak przed wycięciem lub niestety jeśli zostało źle wycięte jest jeszcze gorzej. Dlatego decydujące jest to pół roku po laparoskopowym wycięciu endometeiozy w kwestii starań bo pózniej jest w wiekszosci przypadków tak jak niestety piszę. Dlatego też ja się nie decyduję ostatecznie na ta laparoskopię teraz bo po 1 zmniejsza ahm a po 2 może zrobić więcej szkody niż pożytku. Tyle, że ja jestem na poczàtku starań więc to kluczowe.
Bardzo mnie tym zasmuciłas 😞

Jasne, ze tak..
będę musiała pomyśleć co zrobić 😞
Spróbuj zapytać tu na grupie w tej sprawie. Mi się wydaje, że jeśli nie zaszłaś przez ten czas to endometrioza nie jest jedyną przyczyną bo wtedy po tamtej laparoskopii powinno sie udac zwlaszcza, że to był 1st. Najpierw szukałabym gdzieś indziej mimo wszystko 🙂
Ogólnie z endometriozą często w parze idą wysokie komórki nk, stan zapalny błony macicy (badanie cytokin czy jakoś tak to chyba jest test cba).

Ogólnie dla tych co się dłużej starają to tu jest ekstra grupa. Doktor Paśnik jest najlepszym immunologiem w Polsce i pomógł już niejednym gdzie nawet kliniki niepłodności nie rozwiązały sprawy 🙂
Wrzucam link gdyby któraś była zainteresowana. Zawsze jest przyczyna braku ciąży 🙂 czasem trzeba tylko dłużej poszukać...słowa jednego z lekarzy, które niedawno usłyszałam podczas webinaru

Ogólnie dla tych co się dłużej starają to tu jest ekstra grupa. Doktor Paśnik jest najlepszym immunologiem w Polsce i pomógł już niejednym gdzie nawet kliniki niepłodności nie rozwiązały sprawy 🙂
Wrzucam link gdyby któraś była zainteresowana. Zawsze jest przyczyna braku ciąży 🙂 czasem trzeba tylko dłużej poszukać...słowa jednego z lekarzy, które niedawno usłyszałam podczas webinaru
Ja niestety nie mam Facebooka

reklama
W sumie tak 😀 tylko, czy takim kontem mnie przyjmą do grupy
Ja mam 1 swoje konto i drugie konto inkognito bo co gdzies napisałam post to albp mi mama mówi że jej koleżanka coś tam widziała na grupie albo teściowa mój stalker 😂 także zmyśliłam imię, nazwisko, nawet ustawiłam szkoły które niby ukończylam, zdjęcie w tle i elegancko jak znalazł 😂😂 nie było problemu w żadnej grupie 😅 i mam spokój z komentarzami czy znowu coś sprzedaje albo szukam. Ostatnio nawet stwierdzono, że jestem w ciąży bo szukałam do kupienia książek o macierzyństwie...no ale mam roczne dziecko także troche nie ogarnęłam czemu nie moge takich czytać 😂😂

Do góry