L
Lebkuchen_mum
Gość
WitajWitam ja również dołączę z mężem staramy się 14 miesięcy o pierwsze dziecko
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
WitajWitam ja również dołączę z mężem staramy się 14 miesięcy o pierwsze dziecko
Jak to nie ma? Wiele publikacji jest na temat tego że jednak .. ma
Korzystam z aplikacji ovufriend i tam są porady dnia i kiedyś o tym pisali, a tu jest właściwie to samo wytłumaczone:To mnie wystraszyłaś! Mikro szansa zawsze jest przed @ ale sikne dla pewności i zacznę od 1 tabletki. Taka ilość napewno nie zaszkodzi. W sumie na ulotce nie ma nic o ciąży
Co ciekawe lekarze w PL kiedyś uważali, że chyba każde poronienie, wczesny poród (oczywiście teoretycznie zdrowego dziecka) jest w wyniku stresu moja mama i jej siostra ok 30 lat temu straciły ciąże (mama w 27tc, ciocia w 12) i lekarze im wciskali, że to przez stres bo innego wytłumaczenia nie widzieli.No właśnie nie
Ogromne badania przeprowadzone na bliskim wschodzie, w warunkach permanentnego zagrożenia życia (!) pokazują że nie ma to wpływu na przebieg ciążyć ryzyko poronienia itp.
Nie widziałam nigdy żadnych porządnych badań które by pokazały ze stres, łącznie z traumatycznym, w ciąży zwiększa ryzyko poronień.
To takie utarte gadanie że stres w ciąży…. Chyba zresztą żadna ciężarna która przeżywa ogromny stres jak smierć kogoś bliskiego itp nie poczuła się zreszta lepiej od „nie stresuj się, w ciąży nie można”… przeżywasz traumę, jesteś w rozpaczy i masz na takie coś pomyśleć „ok, w sumie nie ma co się stresować?”…
Dzięki! Ja już nadzieji na ten cykl nie mam ale zapobiegawczo nie zacznę od 4Korzystam z aplikacji ovufriend i tam są porady dnia i kiedyś o tym pisali, a tu jest właściwie to samo wytłumaczone:
Olej z wiesiołka to must have przyszłych mam. Nie zgadniesz, dlaczego...
Olej z wiesiołka ma zbawienny wpływ na organizm kobiety. Nie tylko poprawia stan włosów, skóry i paznokci, ale również wspomaga płodność, łagodzi objawy PMS i s...www.mjakmama24.pl
Już się przygotowałaś na kolejny cykl, wszystko obmyślone a tu jednak będzie ciąża I cały misterny plan w ... hahaDzięki! Ja już nadzieji na ten cykl nie mam ale zapobiegawczo nie zacznę od 4
Haha chciałabym ale raczej nie tym razemJuż się przygotowałaś na kolejny cykl, wszystko obmyślone a tu jednak będzie ciąża I cały misterny plan w ... haha
Łączę się z tobą. Również odpuszczam starania. Tylko u mnie powód inny.Ja odpuszczam starania, projekt dziecko odwołany . Czekam na miesiączkę by zrobić wszystkie badania w pierwszych dniach cyklu i zająć się wyregulowaniem miesiączki. Ale będę tu zaglądać do was, życzę wam powodzenia
Jeśli był chociaż raz w ciągu kilku dni przed owulacją to jest szansa, czasami mniej znaczy więcej. Ja zachodziłam w większość ciąży z jednego stosunku gdzieś w okolicy owulacji bo partner często wyjeżdża.Ja tez nie licze na ten cykl. Seksu było tyle co nic jestem zła, rozczarowana i wkurzona. Dodatkowo nie wiem czy to po tych lekach na stymulację czy co ale kolejny dzień bolą mnie jajniki, wczoraj byłam wyłączona z życia bo tak mnie bolały i miałam skurcze. W dodatku brzuch i kręgosłup tez i czuje się taka ściśnieta i wydęta