reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
W końcu po 3 dniach plamienia dostałam okres...
Nie wiem o co chodzi, ale nie może mnie opuścić uczucie ściśnięcia w gardle. Przecież wiem, że szkodzę sobie tymi nerwami ale już nie wiem jak sobie poradzić 😦

Patrze że ten styczeń mało ciekawy, odczarujcie go dziewczyny ✊

W końcu po 3 dniach plamienia dostałam okres...
Nie wiem o co chodzi, ale nie może mnie opuścić uczucie ściśnięcia w gardle. Przecież wiem, że szkodzę sobie tymi nerwami ale już nie wiem jak sobie poradzić 😦

Patrze że ten styczeń mało ciekawy, odczarujcie go dziewczyny ✊
Ja też dziś dostałam okresu, ale tym razem postrzegam nowy cykl jako nowe szanse. To będzie mój 4 cykl starań i na temat obserwowania cyklu wiem znacznie więcej niż na początku.

Przy okazji, czy któraś z was stosowała kubeczek Ferti·Lily? Zastanawiam się czy przy tyłozgięciu nie ułatwiłby sprawy.

Mnie właśnie po 4 jakieś załamanie złapało. Wcześniej to zwalałam, że może nie trafialiśmy, że byłam przeziębiona, że brat covida przyniósł i byłam zestresowana. Ten cykl był tym idealnym (no w sumie oprócz tego, że mąż mi szyjkę poobijał i bolała mnie 5 dni...) więc jak się nie udało, to czemu ma się udać innym razem? Wiem że głupoty piszę ale takie mam teraz myśli. Jedynie co mnie pocieszyło to zajrzałam na wątek staraczek z poprzednich lat i w końcu każdej się udaje.

Teraz mąż się śmieje, że robimy wszystko tak jak w pierwszym udanym cyklu 😂
Sorry za tę smęty ;/

A o tym kubeczku słyszałam, widziałam że ma pozytywne opinie.

Kilka razy już tu rozmawiałyśmy na ten temat [emoji16]
Generalnie jak ktoś ma bardzo silną potrzebę wydać kasę bez sensu to ja przyjmuje każdy przelew [emoji23][emoji6]
A tak serio to wytrysk jest dużo wydajniejszą metodą robienia dzieci niż magazynowanie nasienia w kubku z którego plemnik do góry nie podskoczy. Pamiętajmy, że do zapłodnienia potrzebny jest właśnie wytrysk, między innymi dlatego w przypadku par, u których występuje problem z obniżonym ruchem plemników sugeruje się inseminacje żeby je w tej podróży wspomóc natomiast przetrzymywanie plemników w pochwie nie ma większego sensu.
Jak ktoś z jakichkolwiek przyczyn chce sobie coś tam zaaplikować po stosunku to może to być kubeczek menstruacyjny. Efekt identyczny, sporo taniej i przynajmniej później się na coś przyda [emoji16]
W przypadku tyłozgięcia jak mówiłam trzeba pomyśleć o odpowiedniej pozycji [emoji6]
Ja też dziś dostałam okresu, ale tym razem postrzegam nowy cykl jako nowe szanse. To będzie mój 4 cykl starań i na temat obserwowania cyklu wiem znacznie więcej niż na początku.

Przy okazji, czy któraś z was stosowała kubeczek Ferti·Lily? Zastanawiam się czy przy tyłozgięciu nie ułatwiłby sprawy.

reklama
Do góry