reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Ja dziś z ciekawości wyszukiwałam informacji o składzie ziół ojca sroki 3. Wiele z was je pije i ja też w tym cyklu się w nie zaopatrzyłam. Znalazłam przy okazji listę zaleceń o. Sroki odnośnie poczęcia: Link do: Problemy z zajściem w ciąże - porady Ojca Grzegorza Sroki - BONIMED - zioła, preparat i leki ziołowe
Osobiście największy hit to dla mnie :10. Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).😂😂😂
Stosowałam te zioła ale tych porad wcześniej nie stosowałam.
"8. W miesiącu swego urodzenia kobieta jest najbardziej płodna, najlepiej skorzystać z pożycia pod koniec jajeczkowania - a to mi się akurat sprawdziło, bo w pierwszą ciążę zaszłam w miesiącu swojego urodzenia i do tego w słonecznym miejscu z ostatniego punktu (aczkolwiek było to tylko polskie morze, żadne Tunezje). Za to wtedy nie piłam tych ziół. No ale niektóre rady absolutnie nie do zastosowania 😆

Ja też czułam zawsze prawą stronę, ale niestety dopiero pod koniec roku zauważyłam że podczas 3 monitoringów jak byłam (nie jeden po drugim) to owu zawsze była z prawej str, ani razu z lewej... Nie wiem nawet czy mi ten lewy działa...udana stymulacja też się pojawiła na prawym.
U mnie od kilku lat są owulacje tylko z prawego. Nie ważne czy stymulowane czy naturalne- zawsze z prawego.

Stosowałam te zioła ale tych porad wcześniej nie stosowałam.
"8. W miesiącu swego urodzenia kobieta jest najbardziej płodna, najlepiej skorzystać z pożycia pod koniec jajeczkowania - a to mi się akurat sprawdziło, bo w pierwszą ciążę zaszłam w miesiącu swojego urodzenia i do tego w słonecznym miejscu z ostatniego punktu (aczkolwiek było to tylko polskie morze, żadne Tunezje). Za to wtedy nie piłam tych ziół. No ale niektóre rady absolutnie nie do zastosowania 😆
Ja zawszlam w miesiącu ślubu moich rodziców (na którym byłam obecna - w brzuchu mamy) 😅😁😁

Uwaga będę zadawać głupie pytanie.

W związku z moją sytuacją biorę już tabletki antykoncepcyjne. Ale ponieważ ja mam coś z głową i muszę przez te 6 miesięcy coś robić to chcę sobie powtórzyć wszystkie badania i tu pytanie czy ja muszę się stosować do konkretnych dni cyklu np. 3dc - testosteron czy mogę to olać skoro i tak to nie jest "normalny" cykl? W ogóle czy to ma sens?
Hormonalne badani nie mają sensu w Twoim przypadku

reklama
'Tragedie, smutki, płacz, żałość, boleści, kataklizmy sprzyjają poczęciu.'
'Raz na tydzień ubić zapłodnione przez koguta jajko z jedną łyżeczką miodu. Posiada dużo witamin i życia.'
LEJEEEEEE
Ja też przeczytałam całość i oczywiście część jest absurdalna ale patrzcie trochę ludowej mądrości w tym jest - dużo słońca = witamina D. Itp rzeczy z tego można wyciągnąć ;).
U mnie biało[emoji2272] 9dpo i 11 dni po ovitrelle
Teraz czekamy na kreskę nie z zastrzyku :D

Do góry