reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ja tez tak miałam, stary jak zobaczył to się wystraszył, ze coś nie tak, ale to było na początku związku, teraz jest przyzwyczajony 😂
Ja tez tak miałam, ale jakoś z tego wyrosłam 🤔 może to chodziło o tłumienie uczuć, wtedy jeszcze nie mieszkaliśmy razem i musiałam być cicho bo starzy za ścianą, teraz mogę drzeć morde ile mi się podoba 😀
Czy przez to, że straciłam dziecko zanim zaczęły kształtować się organy mniej cierpiałam? Było mi tak ciężko, że dopiero 4 miesiące później udało mi się sobie to poukładać. Nie mówiąc już jak wielkie psychiczne obciążenie mam w tej ciąży. Ale cóż - ten kto tego nie przeżył, nie zrozumie.
Mi to zajęło rok, ROK!!! Mimo ze na dwa dni po pozytywnym teście zaczęłam krwawić. Jedna machnie ręką a dla mnie to była najtrudniejsza rzecz z jaką przyszło mi się zmierzyć w życiu.
Takie pytanie naszło mnie do użytkowniczek aplikacji flo. Korzystacie z wersji Premium?
Nie, ale kiedyś mieli takiego buga, ze jak kliknelas „kup premium” ale wycofałas przed dokonaniem płatności to wskakiwal dostęp do premium 😀 moim zdaniem nie warto, chyba, ze ktoś ma idealne cykle, mierzy tempke, wpisuje wszystkie objawy itd ale to wszystko można w wersji podstawowej wiec premium moim zdaniem nie ma żadnej wartości ;)

reklama
Luty 2021:
Objętość 3,5 ml
Liczba plemników w obj; 62,37mln
Liczna plemników w 1ml:17,82 mln
Żywe plemniki 63%
Prawidłowa budowa 10%

Kwiecien 2022
Objętość 0,8ml
Liczba plemników w obj; 1,54 mln
Żywe plemniki 20%

Maj2022
Objętość :4 ml
Liczba plemników w obj; 24,56mln
Liczna plemników w 1ml:6,14mln
Żywe plemniki 50%
Prawidłowa budowa 3%

Prawidłowa budowa to znaczy morfologia? Bo w wynikach nie mam użytego słowa morfologia? 😅😌
A dzisiaj jak poszlam to powiedziala ze podaje sie do IUI minimum 1milion żywych plemników a maz ma 250tysiecy tylko😕🥺

Coś się wydarzyło między lutym 2021 a kwietniem 2022? Jakaś infekcja poważna czy coś? Bo wyniki poleciały w dół jak szalone 😱 ogólnie z tehoco widzę tylko ten kwiecień był fatalny, ale maj jest już nie az tak zły. No dalej mała ilość, ale morfologia ok (prawidłowa budowa to morfologia).
Trochę okrojone te wyniki, nie masz więcej parametrów?

Swoją drogą to większość z nas jest tu anonimowa. Nie wiemy czym się zajmują na codzień. Kim są (poza wyjątkami :)) i tak sobie myślę czy np jest wśród nas jakaś znana osoba. Tzw. Celebrytka 😄 którą znamy z gazet, tv ale szuka wsparcia na forum. Albo jakaś instagramerka którą obserwuje. Albo tiktoterka, którą obserwuje @LadyCaro

Ja nie jestem celebrytka ale pracuje tak jakby w mediach 😉🤣

Hej! Mam nadzieję, że szybko uda się spełnić marzenia i nie zagościsz tu na długo 😍
Nasza królowa nasienia smaży dupe w Grecji, ale na pewno dziewczyny zaraz coś podpowiedzą.
Myślę, że suple jeśli pomogą to za około 3 msc bo ponad 70 dni trwa okres spermatogenezy więc tyle trzeba minimum poczekać na poprawę. A mąż kontrolował wyniki u androloga? Miał usg?
Jakie ma dokładne te wyniki?

Królowa nasienia 🤣🤣🤣

Pozwolę sobie lekko się wtrącić - jak mąż pracuje w cieple, to może warto zapytać lekarza waszego w klinice o jego opinię o plastrach chłodzących na jądra. Oczywiście plus suplementacja, u nas był Fertilman Plus, ale niech w tym temacie wypowiedzą się bardziej doświadczone 👍
Wlasnie zamowilam w aptece Fertilman Plus :) mamy jeszcze prooxed plus i acertin, lekarka polecała jeszcze nucleox.
Nie slyszalam o czym takim, zaraz zerknę, dziekuje za podpowiedz :)

Coś się wydarzyło między lutym 2021 a kwietniem 2022? Jakaś infekcja poważna czy coś? Bo wyniki poleciały w dół jak szalone 😱 ogólnie z tehoco widzę tylko ten kwiecień był fatalny, ale maj jest już nie az tak zły. No dalej mała ilość, ale morfologia ok (prawidłowa budowa to morfologia).
Trochę okrojone te wyniki, nie masz więcej parametrów?
Lekarka tez o to pytala. Maz zmienil prace, od pazdziernika do stycznia nie pracowal, moze stres, nie wiem🥺bo nic innego w diecie czy stylu zycia sie nie zmieniło. Chorzy nie bylismy moze raz sie gorzej poczuliśmy w zime ale zadnych lekow, antybiotyków nic. w kwietniu troche nam nie wyszlo bo maz byl umówiony jednego dnia na oddanie nasienia(wiózł z domu) i nie wzial dowodu i nie przyjęli. I umówił sie na nastepny dzien wiec juz wiedzialam ze beda fatalne bo prawie nie bylo nic oddane😅 tak zaraz wstawie cale wyniki😊

reklama
Lekarka tez o to pytala. Maz zmienil prace, od pazdziernika do stycznia nie pracowal, moze stres, nie wiem🥺bo nic innego w diecie czy stylu zycia sie nie zmieniło. Chorzy nie bylismy moze raz sie gorzej poczuliśmy w zime ale zadnych lekow, antybiotyków nic. w kwietniu troche nam nie wyszlo bo maz byl umówiony jednego dnia na oddanie nasienia(wiózł z domu) i nie wzial dowodu i nie przyjęli. I umówił sie na nastepny dzien wiec juz wiedzialam ze beda fatalne bo prawie nie bylo nic oddane😅 tak zaraz wstawie cale wyniki😊

Wstawiaj wstawiaj 😁
A jak ogólnie u męża z dieta i taką ogólną higieną życia?

Do góry