reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

kurvva ja to już czuję się jakbym żadnych szans nie miała 🥺
Ja też nie wiem, ile jeszcze wytrzymam... Jakoś ten dzisiejszy biały test mnie zdołował, choć teoretycznie jestem 7dpo, ale właśnie mi przypomniał co przechodziłam przez wiele miesięcy... A Ty kochana jak faktycznie nie zajdziesz w przeciągu 2-3 mies, to zrób ta inseminacje. Ja nie wiem czy na Twoim miejscu już bym się za to nie brała

reklama
No to ja zrobiłam dzisiaj i biel. To Ty zrób jutro i patrz czy wyjdzie 🙈
Nie wiem czy chce się wkurwiać odkąd podjęliśmy decyzje a raczej ja ze chce dziecko bo partner tak dziwnie podchodzi do tego to mysle ze jak dziecko nie pojawi się u nas za niedługo czas to się rozejdziemy nie potrafię z nim rozmawiać tylko go obwiniam choć nie mam powodu 🤷‍♀️

kurvva ja to już czuję się jakbym żadnych szans nie miała 🥺
Ja tez, już mam dość, jestem zła i mam ochotę rzucić to w diabły. Kto to widział żeby tyle lat nie można było w ciąże zajść?! 😡 nawet moja gin wczoraj powiedziała „widzę, ze jest pani już zrezygnowana”, może mam to już wypisane na twarzy 🙄

Ja też nie wiem, ile jeszcze wytrzymam... Jakoś ten dzisiejszy biały test mnie zdołował, choć teoretycznie jestem 7dpo, ale właśnie mi przypomniał co przechodziłam przez wiele miesięcy... A Ty kochana jak faktycznie nie zajdziesz w przeciągu 2-3 mies, to zrób ta inseminacje. Ja nie wiem czy na Twoim miejscu już bym się za to nie brała
zrobię 1 i tyle. Bo już dziś się naczytałam, ze ta skutecznosć jest mikra a nie chce mi się marnować hajsu... Kurvva nigdy mi się to nie zdarzy 😭😭

Oj, dziewczyny. A czy na staraczkach nie może być kobietą co już ma dziecko i starać się o rodzeństwo? Tak o zapytałam z ciekawości. Wiem, żebyście chciały karmić, nie wątpię w to. Naprawdę bardzo mocno Wam życzę, żebyście były w ciąży, a potem karmiły swoje maluszki. Ale o, jeżeli czujecie się urazone? Albo zdenerwowane, założę inny wątek o staraniach dla kp. Powodzenia dziewczyny dla mnie i dla Was ❣️

Ja tez, już mam dość, jestem zła i mam ochotę rzucić to w diabły. Kto to widział żeby tyle lat nie można było w ciąże zajść?! 😡 nawet moja gin wczoraj powiedziała „widzę, ze jest pani już zrezygnowana”, może mam to już wypisane na twarzy 🙄
czuję sie 100% tak samo. Rezygnacja. I jakby dla mnie ciąża to jakbym jednorożca zobaczyła. Jak słyszę np "udało mi się jak już miałam zapisaną wizytę w klinice" "udało mi się jak już byłam zapisana na drożnosć", to fajnie, ze ludziom się zdarza. Mi nigdy się nie zdarzy taki prezent od życia. Wiem to i czuję.

Oj, dziewczyny. A czy na staraczkach nie może być kobietą co już ma dziecko i starać się o rodzeństwo? Tak o zapytałam z ciekawości. Wiem, żebyście chciały karmić, nie wątpię w to. Naprawdę bardzo mocno Wam życzę, żebyście były w ciąży, a potem karmiły swoje maluszki. Ale o, jeżeli czujecie się urazone? Albo zdenerwowane, założę inny wątek o staraniach dla kp. Powodzenia dziewczyny dla mnie i dla Was ❣️

Polecam czytać regulamin. Dużo łatwiej się wtedy wszystkim żyje

Poczułyśmy się urażone, bo uwaga: ja właśnie się dowiedziałam, ze poraz 22 mi się nie udało. Jedna z dziewczyn właśnie prawdopodobnie kończy krótką radość, bo możliwe, że przechodzi ciażę pozamaciczną. Była tu dziewczyna, której pękł jajowód. Jedna z nas jest po x poronieniach (nie 2 czy 3). I dziwisz się, że przykro nam słuchać o karmieniu piersią? Otóż przykro.

Nie wiem czy chce się wkurwiać odkąd podjęliśmy decyzje a raczej ja ze chce dziecko bo partner tak dziwnie podchodzi do tego to mysle ze jak dziecko nie pojawi się u nas za niedługo czas to się rozejdziemy nie potrafię z nim rozmawiać tylko go obwiniam choć nie mam powodu 🤷‍♀️
Dziecko też nie zcali Waszego związku. Wręcz przeciwnie. Dojdzie sporo obowiązków, zmęczenie, brak czasu dla siebie i wtedy to dopiero się między Wami może popsuć. Może, choć nie musi oczywiście. My kobiety mamy tak, że jak rodzi się dziecko, to facet idzie trochę w odstawkę. Potem narasta jego frustracja, że zamiast spać z nim zasypiasz z dzieckiem. Przerabiałam to, więc mówię sama za siebie. Są faceci, którzy to zrozumieją a są tacy, którzy będą się wkurzać. Jak nie jesteś pewna co do niego to nie pakuj się w dziecko 😉 bo będziesz potrzebowała od niego dużo pomocy i zrozumienia, a jak Ci tego nie da, to związek prędzej czy później się rozpadnie niestety

reklama
Do góry