reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Hej dziewczyny, mam pytanie 😊 ile dni po owulacji skacze u Was temperatura na wyższe poziomy? Mierze dopiero od 3 cykli i u mnie gdzieś 3 dpo ale czytałam, że zwykle 1dpo powinna być na wyższym poziomie 😬

Hej dziewczyny, mam pytanie [emoji4] ile dni po owulacji skacze u Was temperatura na wyższe poziomy? Mierze dopiero od 3 cykli i u mnie gdzieś 3 dpo ale czytałam, że zwykle 1dpo powinna być na wyższym poziomie [emoji51]

Z tego co czytałam skok moze być te 3 dni po owu, ale faktycznie zwykle skok jest od razu po. Pytanie skąd pewność, ze jesteś wówczas 3dpo?

Dziewczyny zinterpretujecie?[emoji846]Zobacz załącznik 1267032
Wypowiem się tylko na temat prolaktyny bo coś tam wiem :D miałam identyczne normy laboratoryjne, mój wynik prolaktyny mieścił się w normie, bo 30,5. Twój wykracza poza normę. Mimo to dostałam dostinex, biorę pół tabletki tygodniowo. Ginka mówi że aby zajść trzeba trochę zbic, na pewno też dostaniesz :) ale to nie tragedia taki wynik także luz.
No i nie bada się progesteronu na początku cyklu, bo to bez sensu :)

Z tego co czytałam skok moze być te 3 dni po owu, ale faktycznie zwykle skok jest od razu po. Pytanie skąd pewność, ze jesteś wówczas 3dpo?
W poprzednich cyklach nie miałam 100% pewności 😬 tylko peak LH i ból owulacyjny, no i ta temp 3 dni po bólu z 36.1 na 36.7-36.9. Ponoć to gwarantuje owulacje wg Google 🤣 W tym cyklu miałam monitoring w 13 dc i był pęcherzyk 15 mm, gin powiedział że do 3 dni powinien pęknąć. W piątek mam kolejny termin na USG żeby zobaczyć czy pękł + badanie proga 😁 z tym że to nie będzie 7 dpo tylko ok 5... Ale on ma swój system badań więc się narazie nie spieram bo chyba wie co robi 🤪

W poprzednich cyklach nie miałam 100% pewności [emoji51] tylko peak LH i ból owulacyjny, no i ta temp 3 dni po bólu z 36.1 na 36.7-36.9. Ponoć to gwarantuje owulacje wg Google [emoji1787] W tym cyklu miałam monitoring w 13 dc i był pęcherzyk 15 mm, gin powiedział że do 3 dni powinien pęknąć. W piątek mam kolejny termin na USG żeby zobaczyć czy pękł + badanie proga [emoji16] z tym że to nie będzie 7 dpo tylko ok 5... Ale on ma swój system badań więc się narazie nie spieram bo chyba wie co robi [emoji2957]

Pęcherzyk 15 mm może pęknąć między 2-5 dni jak dla mnie, zależy jakie ma tempo wzrostu i przy jakiej średnicy pęknie, ale to pewnie Twój gin wie lepiej jak to u Ciebie wyglada [emoji3526]

Ból możesz mieć jeszcze przed owu, po peaku może ona wystąpić 2 dni, wiec na trzeci byłabyś dopiero 1dpo, wiec wszystko by grało. Obserwuj dalej, monitoruj, może masz ciut później owu niż się wydaje [emoji3526] a może skacze Ci faktycznie te 3dpo dopiero. Niemniej skoki masz imponujące [emoji7]

reklama
Dziewczyny zerknijcie na moje wyniki badań, są one z 7dc. Niestety nie mogłam zrobić ich wcześniej. Czy wszystko jest ok? Wydaje mi się że FSH jest zbyt duże a estradiol za niski.

Załączniki

• Screenshot_20210504-184225.png
    Screenshot_20210504-184225.png
    55,5 KB · Wyświetleń: 93
Do góry