reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

mam wrażenie, że każda z nas musi znaleźć takie testy, które będą jej pasować. Ja używam tych z domowego laboratorium i wiem, że trafiłam w 10. Obserwuj temperaturę, potwierdzi ci owulacje (wiadomo, że nie tak jak monitoring, ale i mnie się sprawdza).
Myślałam nad mierzeniem temperatury, ale teraz to bezsensu. Jestem (chyba) w połowie cyklu, nawet nie wiem jaki długi będzie. A po drugie nie mam termometru 😂 poczekam do końca tego cyklu. Jeśli przyjdzie @ to zakupię i zacznę mierzyć 😉 dzięki za radę.

reklama
Ale się dziś zdenerwowałam na @... termin 🐒 na wczoraj i od 4 dni plamienia (normalnie po dwóch mam okres zawsze), ale nie wiem kiedy była dokładnie owulacja bo jak pisałam mamy przerwę w staraniach i tego nie kontroluje ściśle 🙂 i spr progesteron a tu ponad 10... Jak się małpa do jutra nie wyrobi do moze mi przepaść wyjazd do SPA z mężem 🙁

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Wam,
Mam do Was pytanie. Jutro wypada mi spodziewany termin@ a dzisiaj temperatura 37,4. Do wczoraj przyjmowałam progesteron.
Myślicie, że podwyższona temp. jest w tej sytuacji normalna?

Wybacz, dopiero teraz się doinformowanym jak ten zabieg wyglada. Napisz mi proszę jak się czułaś po zabiegu? Długo dochodziłaś do siebie ? Jak wyglądała później Twoja droga? Ściskam mocno [emoji8]

Miałam to na początku września [emoji16] moja droga stoi przede mną jeszcze otwarta [emoji16] czekam na owu i wizytę kontrolna u lekarza. Sporo się w sumie podziało podczas zabiegu, wiec liczę, ze będą jakieś postępy [emoji3526]

Dość szybko doszłam do siebie po zabiegu ale pierwsze 3 dni to był koszmar. Ciężko było nawet wstać, wziąć wdech czy cokolwiek takiego. Na szczęście z dnia na dzień było dużo lepiej.

Cześć Wam,
Mam do Was pytanie. Jutro wypada mi spodziewany termin@ a dzisiaj temperatura 37,4. Do wczoraj przyjmowałam progesteron.
Myślicie, że podwyższona temp. jest w tej sytuacji normalna?

Jaki progesteron? Luteina na przykład może podnosić temperaturę ciała. U mnie spadek i okres przychodził po 4 dniach od odstawienia.

reklama
Do góry