reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Ja po poronieniu samoistnym 2 lata temu w 1 fazie cyklu miałam 10 mm, ale lekarz, który mnie wtedy badał nie podjął jakby żadnych działań, a sama nie wiem, czy to nie było za dużo. Od tego czasu chodzę do innej Pani Doktor, która badała mnie wielokrotnie i nigdy nie zwróciła mi uwagi, abym miała taki problem. Być może poronienie było przyczyna zwiększonej wielkości.

Napewno każda kobieta z przerośniętym endometrium jest po poronieniach, napewno. Nie ma innych bardziej prawdopodobnych przyczyn.

Orientujecie się może, czy testy owulacyjne w rossmannie są tylko facelle?
Gdybyś zamawiała z allegro to patrz skąd wysyłają. Bo często faktycznie oferty atrakcyjne a okazuje się że wysyłka z Chin, więc nie przyjdzie szybko :) ja sama zamawiałam z aliexpress, 2 tygodnie szły i cenowo znacznie lepiej niż przez allegro 🙂

Ostatnia edycja:
Gdybyś zamawiała z allegro to patrz skąd wysyłają. Bo często faktycznie oferty atrakcyjne a okazuje się że wysyłka z Chin, więc nie przyjdzie szybko :) ja sama zamawiałam z aliexpress, 2 tygodnie szły i cenowo znacznie lepiej niż przez allegro 🙂
Nie wiedziałam, że takie testy też można z aliexpress zamawiać 😱 Dzięki za info 😁

Czy jakaś dobra duszyczka spojrzałaby na moje wyniki? Dwa miesiace temu puste jajo płodowe. Choruje na niedoczynnośc tarczycy oraz hasimoto. Suplementuje D3. Dha. Kwas foliowy i Wit b12 metylowana

Załączniki

• IMG_20210901_162457.jpg
    IMG_20210901_162457.jpg
    792,5 KB · Wyświetleń: 123
  • IMG_20210901_162554.jpg
    IMG_20210901_162554.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 119
reklama
Nie. Jestem 2 miesiące po poronieniu i chcemy znowu zacząć się starać. Wiem że na pewno prolaktyna jest za wysoko i tsh trochę.
Prolaktyna na pewno, a jeśli chodzi o tarczycę to nie tylko samo TSH, bo ft3 i ft4 są przy granicy, więc tutaj endokrynolog powinien coś pokombinować, bo te wskaźniki powinny być mniej więcej w połowie zakresu. Żelazo w porządku, na reszcie się nie znam, to nie podpowiem niestety. Chociaż jeszcze patrzę, że stosunek LH do FSH masz 0,86 i to raczej też jest w porządku, ale niech się jeszcze inne dziewczyny wypowiedzą :)

Do góry