reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny jestem po wizycie u ginekologa i jestem jeszcze bardziej skołowana niż byłam. W 7dc miałam stwierdzony pęcherzyk dominujący 19mm, i drugi w tym samym jajniku 16mm. Dziś 21dc w jajniku pęcherzyk 19mm i 16mm plus na 90% według lekarza miejsce po kolejnym który pękł. A w endometrium pęcherzyk 3mm. Testy sikanie negatywne. Na beta dopiero w poniedziałek pójdę. Czy ktoś miał podobna sytuacje? Co to może być?

reklama
Wiesz 5 dni opóźnienia to jeszcze tak bez lipy 😀 pisalas kiedyś że cykle nawet blisko 50 dni się zdarzały. Ale wtedy chyba bez duphastonu tak było? Tak,tak do piątku już niedaleko, dowiesz się czy na te torbiele można coś zaradzić, na pewno coś wymyśli ;) w końcu jest lekarzem. Ale fakt faktem na letrozol zareagowałas. A próbowałas bez zastrzyku na letrozolu monitorować owulację? Wiesz,taka amatorska propozycja. Podczas pierwszej stymulacji zapytałam o zastrzyk a doktor mówiła że kategorycznie nie. Najpierw trzeba zobaczyć czy organizm sam ogarnie co ma robić. Ze jedna jej pacjentka uparła się, to już jej dała tą receptę na ten zastrzyk. I pęcherzyk blisko 30mm i oczywiście torbiel😣 w kolejnych cyklach nie dawała jej już recepty i jakoś w ciągu pół roku jej nie niby udało.ta torbiel niby nie groźna bo się wchłania,ale wiesz..cykl stracony. Więc może ta sugestia jakos by Tobie pomogła? Chyba że już próbowałas bez zastrzyku. Moja doktor twierdzi że jak już wywoła się owulację to już połowa sukcesu..😀
Ale! Wczoraj byłam na tej kontroli i... udało się nareszcie wychodowac piękny pęcherzyk, cudne endometrium i co najważniejsze- była owulacja! 😁 Tak się cieszę że glowa mała 🙊 bo wiem przynajmniej że to nie jest niemożliwe. I pierwszy raz w życiu chyba usłyszałam że mam piękne, drugofazowe endometrium 😁 wyszliśmy z partnerem cali w Skowronkach bo to znaczy że organizm wreszcie zaczal działać! 🥳 A ten bol po zastrzyku to było dlatego, że zrobiło mi podobno ciałko żółte krwotoczne i bóle musiało jak się krew tam "rozlewala". Ale to podobno w niczym nie przeszkadza i tego cyklu na pewno na straty nie ma co spisywać 😁 takze teraz czekam grzecznie do 23go i jak test wyjdzie negatywny to mam zielone światełko na stymulacje w kolejnym. Oczywko super by było żeby były jednak 2 kreski, ale przy pierwszej udanej owulacji na nic się nie nastawiam 😋😅 ja już i tak cieszę się jak gamoń że siw udało taki ładny cykl "wychodowac" 🥰

Ja też pale coś koło paczki dziennie.
Przed każdą ciążą paliłam.
Ale jak się dowiadywalam że jestem w ciąży tzn.potwierdzal mi to lekarz papierosy odrazu szły w odstawkę.
W ciąży i jak karmiłam nie było mowy o papierosie. W domu też nie palimy,wychodzimy na balkon lub klatke schodową.
I tak jest od zawsze dzieci nie trujemy dymem z papierosów.
Alkohol okazjonalnie jeśli już mam ochotę to somersby gruszkowe0%, mój piwo pije ostatnio same 0% desperadosa a tak to wczesniej czasami w weekend sobie strzelił 2-3 żywce,też pali. No i właśnie paradoks rodzin patologicznych tam piją,palą,ćpają i dziecko za dzieckiem :( A tu kobiety bardzo pragną dziecka i nie mogą :(
Osobiście znałam kiedyś dziewczynę ze szkolnej ławki można powiedzieć, co rok to prorok każde dziecko.z.innym pila,paliła,cpała. Pierwsze dziecko urodziła będąc nacpana heroiną dziecko zmarło :( kolejne zabrane przez ojców i sąd. Finalnie 8 dzieci do 28r.ż....
I uwierzcie mi nikt się tam nie zainteresował żeby coś z nią zrobić,podwiązać jajowody czy usunąć macice. No nikt kuzwa a dzieci do dnia dzisiejszego bodajże 3 jest w domu dziecka z nie uregulowaną sytuacją prawną.
Miłego dnia :)
Zbieram się do pracy :)
Koło mnie wczoraj była interwencja bo matka szła pijana z 3ką małych dzieci. Miała 2,5 promila co na kobietę jest bardzo dużo wiec musiała pić długo. I nie miała do kogo zadzwonić żeby dzieci zabrali, więc wzięła je opieka [emoji17]

Mój szwagierka starała się z mężem 8 miesięcy aż w końcu któregoś dnia powiedziała dość. Trafiła się impreza firmowa, wróciła do domu nad ranem bardzooo pijana bo pod prysznicem siedziała z 1.5h. Za 3 tyg okazało się że jest w ciąży [emoji106] także może to źle zabrzmi ale chyba jej to pomogło się odstresować i zaskoczyło [emoji6]
Miałam tak samo.jak odpuściłam, zaszalałam w święta, w Sylwestra i zaskoczyło [emoji4]

Hej dziewczyny, właśnie wleciał 4 cykl starań, tabletki powoli normują moje złe wyniki badań, przestawiłam się na lepszy, zdrowszy tryb życia a tu nagle pożar w pracy budynek do rozbiórki i właśnie tracę swoje miejsce pracy po 8 latach. Nie mogę sobie pozwolić na zostanie bez pracy trzeba szukać nowej a co za tym idzie muszę się trochę wstrzymać ze staraniami bo nie chcę wyjść na osobę, która się zatrudnia i zaraz rzuca zwolnienie pracodawcy, nie wiem co myśleć i jak postąpić a czuje, że teraz mogło by nam się udać zwłaszcza, że ginekolog dała mi zielone światło
Ja mysle ze nie powinnas przerywać staran ;) szukaj pracy i na spokojnie staraj sie dalej o Ciaze . Co ma byc to bedzie ;)
Ile sie staracie? Jak sie uda, dasz zwolnienie. Takie masz prawo.

Miałam tak samo.jak odpuściłam, zaszalałam w święta, w Sylwestra i zaskoczyło [emoji4]
Ja wcześniej właśnie tak bardzo restrykcyjnie do tego podchodziłam (sama sobie rygor taki narzucałem 🤦🏼‍♀️) ale od tego cyklu mam zamiar skończyć z tym całym zastanawianiem się czy jedno piwko albo drinus zaszkodzi. Nigdy nie miałam w zwyczaju zalewać się w trupa (No czasami zdarzały się nie powiem mocniej zakrapiane imprezy czy wyjazdy, ale bez przesady- raz na ruski rok można 😅😋) wiec wychodzi z założenia ze drink czy dwa nie zaszkodzi. Ale oczywko w tym cyklu kiedy wiem ze byka owulacja i jest nikła szansa na to że się coś może wydarzyć to w okresie testowania się powstrzymam. Ale do tego czasu nie mam zamiaru się przejmować. Ba! Jutro mam imprezkę rodzinna u znajomych wiec mam zamiar się właśnie odstresować drineczkiem czy dwoma 😅😁💃🏻 a papierosy to u mnie tylko partner pali, ale też mniej niż paczka dziennie (myślę że paczka wystarcza mu na 2-3 dni) wiec cóż. Mam nadzieję że to nie będzie miało wpływu większego 🙃

Hej! Tez mam pcos. Owu ostatanio mialam ale dopiero w 23 dc. W 10 to ani widu ani słychu pęcherzyka dominującego. Obecnie biorę inofem i pije olej z wiesiołka dzięki temu moim zdaniem doszło ostatanio do owu. Jestem teraz w 9 dc. Jak sie nie uda naturalnie to zaczynam stymulacje od następnego. Ale mam obawy bo już raz bralam clo i zrobila sie duza torbiel:(
Jaki olej z wiesiołka pijesz? Ja biorę oeparol w kapsułkach 2tablx1

@patpat95 niestety dwa razy byłam w 10dc. Za pierwszym razem dostałam skierowanie na badania w 3-5dc, za drugim leki i wskazanie by za trzecim razem ( ;) ) przyjść 12-15 dc.

Ja mysle ze nie powinnas przerywać staran ;) szukaj pracy i na spokojnie staraj sie dalej o Ciaze . Co ma byc to bedzie ;)
Ile sie staracie? Jak sie uda, dasz zwolnienie. Takie masz prawo.
Jestem tego samego zdania. Zależy jeszcze ile masz lat, jak długo się starasz i czy masz czas (i chęć) żeby się wstrzymywać ze staraniami. Ja już teraz nie odkładałabym nic na później ;)

reklama
Jaki olej z wiesiołka pijesz? Ja biorę oeparol w kapsułkach 2tablx1

@patpat95 niestety dwa razy byłam w 10dc. Za pierwszym razem dostałam skierowanie na badania w 3-5dc, za drugim leki i wskazanie by za trzecim razem ( ;) ) przyjść 12-15 dc.
Szkoda, że nie sprawdziłaś cyklu od początku do końca. W sumie to nie wiesz czy masz czy nie masz owulacji 🙂 ja w tym miesiącu mam pierwszy monitorowany cykl. Pierwszy raz 7dc, następny jest 11dc. Jakie dostałaś leki?

Do góry