reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Agnieszka, różnie jest z nami. Jedne starają się dopiero 1/2cykl, a jeszcze inne dłużej. Ale nie poddają się i w końcu udaje się. Wsparcie na forum jest duże i dzięki temu jest siła do dalszej walki. Ja w 3 cyklu zaszłam w ciąże, ale w grudniu poroniłam. Dlatego też na razie nie staram się, ale jestem tu aby wspierać dziewczyny :)

Dziewczyny, denerwuje się. Jazdę mam w niedziele 2h, w poniedziałek też 2h, a we wtorek już egzamin. Najgorsze jest to w tym, że 21.01 ostatnia @ była i w każdej chwili teraz może przyjść ;/ Nie wiem co zrobię jak na sam egzamin dostanie krwawienia :-(

reklama
Starające się: 19 do potwierdzenia
II kreseczki: IV'14=>7, V'14=>17,VI'14=>13,VII'14=>12,VIII'14=>9,IX'14=>3

Październik 2014:

Cyntia85,agamemnon,agniecha83,Monarti,Aschlee25,Do mka12,Lisica.,K_a_S,asik 87,SSMama

Listopad 2014:

Czekamy na potwierdzenie:

Kraolina - @5.02

doska1 - @ 6.02
Nachtigall - @ 6.02

AsiaSz - @21.02
A jak z Wami dziewczynki?

Luty
Agaawa - @23.02
watpliwosc - @25.02
goska03 - @26.02
dziuneczka - @27.02
CzekaCudu - @28.02
agnieszkak2 - @28.02
Marzec
Olusia7982 - @1.03
ana0808 - @3.03
gabis - @7.03
jołasia - @8.03
Blair87 - @10.03
Anulka1988 - @ 12.03
mligocka - @14.03
JustynaU - @ 25.03
Kwiecień
mychunia - @6.04 6

Poczekalnia
anuszka,karotka00,wandzia_ 23,celta,susel,
malena100,Mississ1301,fox,Leemonca, Conti,Anna223,Dominika_89,ewelinka_shn,czarna2532, karolina859,MotylkowaOna,m-s,kalisia,Gochson,Bezdzietna

ewelinka_shn na pewno robila Ci USG masz fotke czy Ci nie dala? Nie masrt sie Kochana ja wiem ze ciezko nie myslec jak sie slyszy cos takiego ale wiesz...niektorzy lekarze albo sa niedouczeni albo pazerni na pieniazki i stawiaja malo trafne diagnozy...dlatego lepiej isc sprawdzic to do innego.

Zrobil usg ale nie dał... jajniki mialam badane przez kilku lekarzy i nikt nie mówił ze dzieje się w nich cos niepokojacego... w poprzednich usg mam opis ze echo struktura jajnikow prawidłowa a to badanie z grudnia 2013.

Malusiolka powodzenia ma egzaminie :) ja o mojego synka starałam sie jeden cykl wiec jak miałam tamte porazki to tego nie rozumiałam ,przykro mi spowodu ciązy :-(

No wlasnie wiec to malo prawdopodobne.Pamietasz swoje foto USG ?
Przy PCOS wyglada tak:
pcos.jpg
Pozatym nie masz rzadnych objawow typu lysienie androgeniczne,centralnej otylosci,lojotok.tradzik,przetluszczajaca sie skora,rogowacenie ciemne,przedluzony czas napiecia przedmiesiaczkowego itp.
Same nieregularne cykle nie swiadcza od razu o PCOS takze glowa do gory i trzeba isc do innego lekarza:tak:
No i dodatkowo zapomnialabym przy tym schorzeniu powinno byc wysoki poziom insuliny,powiekszone jajniki i wysoki poziom meskich hormonow

Załączniki

• pcos.jpg
    pcos.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 33
Mam bardzo przetluszczajace sie wlosy tylko :p ale taki urok u mnie w rodzinie. .. aprzytylam troszke ale wszędzie bo... bo sobie pofolgowalam ;) tak nie wygladalo usg...

reklama
Do góry