reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2014 :)

Miss nie widziałam, bo nie zaglądam, etap staranek zwieszony, a gdybym siedziała na orum to niepotrzebnie bym się nakręcała... jaki będziesz miała zabieg? &&&&& żeby poszło gładko :)

Jołasia czyżbyś wkroczyła w nowy rok w dwupaku? :D

Aschlee :* a co u Ciebie?

widzę że sporo nowych Staraczek :)

co u mnie? w skrócie to dobrze, próbuję poukładać sobie związek bo trochę się ostatnio ochłodziło, ale jest już zdecydowanie lepiej, wczoraj byliśmy na fajnej domówce, wybawiliśmy się, a dziś lenistwo. Staranka zwieszone, nic nie liczę, nic nie biorę, po luteinie ładnie mi się cykl wyregulował i mam przepisowe 29 dni :) myślę że w okolicach ślubu wrócimy do "pracy" :) chyba że się trafi wcześniej :) ale lepiej niech zaczeka bo wszystko się tak układa [również z pracą] że lepiej żebym do ślubu nie zaszła... tylko trochę przykro jak człowiek sobie uświadamia że przyszłam na forum rok temu, a ciąży dalej brak... i to tyle chyba :)

reklama
Blair witaj kochana i spelnienia Marzen w Nowym Roku;-)

Missiiss kciuki kochana za jutro, oby gnat z komisariatu nie był potrzebny;-)

A odnosnie szpitali itd ja nie mam duzego doswiadczenia, ale jak lezalam raz po zabiegu usuniecia martwej ciazy to dali mi w kosc, miedzy innymi kladac mnie do jednej sali z ciezarnymi, myslalam, ze ich powybijam i wykastruje i chociaz mialam anemie i chcieli mi krew przetaczac to sie nie zgodzilam.. a jak moj ojciec trafil do szpitala to wtedy normalnie jak w czeksim filmie.. on lezal na ip z bolami, bo mial zapalenie trzustki to go za alkoholika brali chociaz on alkoholu nie pije, tylko piwo od czasu do czasu, potem powiedzieli mu, ze ma raka i 24h w tej niepewnosci zyl,a na drugi dzien inny lekarz powiedzial, ze sie pomylili, a jak na ip lezal i go bolalo bardzo to mu dali kroplowe z glukoza i na jego tekst, ze go boli i zeby mu cos na to dali to uslyszal, ze ma bolec i niech nie jeczy... i nie chcieli mi powiedziec jeszcze gdzie go poloza, w ktorej sali chociaz na boga corka jestem....paranoja!

Joasia niech te objawy trwaja i zwiastuja najpiękniejsze nowiny:tak:

Glowa mnie dzis troche pobolewala po wczoraj heh no i ochota na te sprawy dzis taka, ze zameczam mojego M, ale na szczescie on nie protestuje i powiem, ze maja racje z tym, ze na bol glowy najlepszy seks:-D

Ostatnia edycja:
Miss, trzymam kciuki! Oby zszyli to co muszą, heh. Trzymaj się tam jakoś. Kornelia, Jolasia, ja mojej szwagiera dam popalic-doczekam się swojego Malenstwa i będę szczęśliwa. A jej żal będzie dupe ściskał! Jolasia, napewno masz już tam małego lokatora :)

miss - tak z innej beczki, ciaze prowadzisz u lekarza ktory w tym szpitalu pracuje i czy mialas tak jak ja ze bralas caly zestaw lekow jak przy przygotowaniu do inviteo? Wtedy troszke inne protokoly musza stosowac ale przewaznie tylko tak postepuja jezeli leczysz sie u doktora ktory pracuje i cos ma do powiedzenia w szpitalu w ktorym lerzysz. Mi juz na poczatku calego tego cyrku przygotowan i jeszcze przed badaniami lekarz powiedzial ze dobrze jakbym od samego poczatku byla na zwolnieniu.
A jak bedziesz sie tak nakrecac ze cos pujdzie nie tak to tylko dziecko bedziesz stresowac.

Blair - nie wiem czy dwupak, czy tak cale te dawki hormonow z zewnatrz do organizmu zapodanych na mie wplynely. Juz chyba dawno nie mialam normalnego cyklu z owulacja i normalnym poziomem hormonow bo nie pamietam bym sie tak czola kiedykolwiek.

Jazz - oby oby
A co do szpitala. Mialam okazje dwa razy lezec na gin-poł. Przy hsg lezalam z dziewczyna z plamieniami miedzycyklicznymi. Pozniej wtrynili ta m ciearna w 7tc. Za drugim razem po ferelnej stymulaci lezalam sama na sali i opieka byla suuper, no poza jedzenieemmmm.

Udalo sie, xenna blonnik len, dzis obiad z lyzka ziemniakow dwiema lyzkami sosu z lnem i wieksza polowa taleza z swierza zielenina zadzialal i toaldta zaliczoa. Nie pomijajac tego ze w pracy wypilam 6 duzych kubeczkow gorzkiej cherbaty wocowej, jeden wody, w domu juz mam za soba dwa kjbki cherbaty owocowej i ceronej i jeden wody czyli 10 razy 300ml.

Jolasia
Ja mialam wywolywana owulacje lekami i biore duza dawke luteiny 300 mg na dobe. Choc wiem ze i wiecej moga dawac przy inseminacjach czy invitro. Ja mam podwyzszone ryzyko przez wywiad polozniczy. Od testu ciazowego jestem na l4. Caly 1 trymestr plamilam. Podobnie jak w kazdej ciazy. W karcie ciazy mam wszystko wpisane. Tez mam problemy z hormonami bo nie owuluje samoistnie... no moze raz dwa do roku czasem sie zdarzy... choc i to nie pewne.

Miss - czyli ssuper ordynator. Ja sie pokierowalam tym ze u nas w wiekszosci wysylali do poznania polna. Pewno renome chca se wyrobic i dbaja.
poza tym inaczej postepuje lekarz ktory stara sie o jakas pozycje a inaczej ktory juz stolek ma do tylka przyklejony i obrusl w piorka.

Tak w ogole dziewczeta jutro mija 10 dni od pregnylu i bym mogla 3_go robic tes. Test lezy od trzych dni i czeka na swa kolej.
Boje sie ze nie wyjdzie i bede przeklinac te wszystkie leki. Z drugiej strony jak pomysle ze znowu wizyty dojazdy same zastrzyki z gonalu to durzo kasy, dodatkowo badania, bo ten doktorek opiera symulacje jek nalezy na usg i wynikach hormonow, to chyba podswiadomie chce przedluzyc ta chwile slodkiego nieliczenia kasy.

Dzis na kolacje zjem kiwi i pomarancze.
u was tez nadal strzelaja petatdy? Moje psisko to dzisiaj jak bylo do poludnia cicho to odsypial wczirajsze szczelanie. On sie denerwowal i szczekal do okna jak bylo bubm bum.

reklama
Jolasia
No niestety dlatego niech zrobia co maja zrobic i oby porzadnie i moja noga wiecej tu nie postanie. Tzn w tym szpitalu. Porozgladam sie w polanicy i zobacze jaki tam jest lekarz i jak dziala szpital. Szkoda ze moja kochana dyrekcyjna przeniesli. &&&& mocne trzymam zebys miala piekny weekendowy prezencik :-)
Petard we wro ciag dalszy tez.

Do góry