reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

reklama
Ginka powiedziala mi ze macica sie rozciaga dlatego boli ale nie pytalam jej co jak boli mniej... moze boli mniej czasem prawie caly dzien nie boli nic to czy to dobrze... a kolezanka powiedziala ze bedzie coraz bardziej sie rozciagac wiec bedzie bardziej bolec i sie martwie ze jak nie boli to czy sie nie rozciaga i tam juz sie nic nie tli... ale panikuje wiem... ale moze jakbym sie nie starala o to dziecko to nie panikowalabym tak...

AnnaMaria to normalne!!!! Wiem ze to Twoja pierwsza ciaza i wszystko Cie stresuje. Raz boli raz nie. Czasem prawie w ogole nie poli i tez jest prawidlowo. Nie sluchaj kolezanki i nie przyrownuj swojej ciazy do jej. Bedzie dobrze :)

Watpliwosci super podejscie. Naprawde!!! Mysle ze latwo sie mowi ale Tobie sie udalo wcielic slowa w czyny. I za to szacun :)

Tinus pewnie kazdy stracony cykl boli tak samo a nawet bardziej i zadne pitolenie z mojej strony tu nie pomoze... zacznij od badan - Twoich i m.

Wiecie co? Ja niestety wierze tez w blokade psychiczna...

Annamaria
Przypomibasz mi mnie w drugiej ciazy :-) jak bolalo bylo ok jak przestawalo to juz majrasy ob...ne :p ale to nie prawda. Przeciez jak bedziesz np w 16 tc. W 26 tc macica ciagle bedzie sie rozciagac bo dziecko bedzie roslo a wtedy nie ma prawa cie brzuch bolec ! Wiec nie jest tak ze jak nie boli to jest cos niw tak i im wieksza tym bardziej boli nie nie nie. Wiezadla sie rozciagaja tymbardziej jak to twoja pierwsza ciaza. Macica nigdy nie byla w takim stanie wiec spokojnie. Ja tez mialam pobolewanie falowo nie non stop i przeszlam juz dwie ciaze i uwierz mi ze jest ok :-)

a to mnie dziewczyny pocieszylyscie:)) bo jak pobolewalo i sie dowiedzialam ze to ok to jak przestaje bolec nawet na caly dzien to sie tez czlowiek martwi... ale ok w sumie jak tam wszystko jest ok to nawet calkiem dobrze sie czuje:) nawet mdlosci nie mam zadnych

Moze nie w stu procentach ale 80 chyba tak :p juz nie placze co.miesiac, gdy widze male dzieci w wozkach albo ciazowe brzuszki .. jest mi z takim podejsciem o niebo lepiej.. jak sie podlamuje to staram sie czyms zajac bo za kazdym razem kiedy ryczalam i uzalalam sie nad swoim losem cierpialam sto kroc bardziej.. teraz staram sie do siebie nie dopuszczac zlych mysli.. a jak chce mi sie ryczec to sama na siebie klne zeby sie uspokoic :p

Tinuś dziękuje i dopóki nie ma @ to nie łam się - oczywiście nie musisz sie nastawiac odrazu ale moglas miec tez pozniej owulacje, poczekaj i wtedy bedzie wszystko jasne, to jeszcze 3 dni wiec i tak duzo mimo wszystko - trzymam oczywiście za Ciebie kciuki.

AnnaMaria, własnie dobrze jak nie pobolewa juz tak czesto - w pierwszej ciazy nie mialam bolesci ale cos tam przeczytalam ze nie powinno juz po tym wczesnym okresie ciazy tak pobolewac - wiec spokojnie, jest napewno dobrze :)

Watpliwosci ja równiez podziwiam Twoje podejscie, chociaz jak mowisz nie bylo Ci napewno latwo ale znalazlas jakis złoty środek - naprawde szacunek :)

AnnaMaria bole to indywidualna sprawa jednych boli bardzo, innych troche, a jeszcze innych nie boli. Jest dobrze.
Asiu u mnie dobrze, tlumacze synkowi ze mam dzidzie w brzuchu ale czasem zapomina i meczy mame. Imion nie wybieramy bo jeszcze wczesnie no i caly czas nie wiem czy to bedzie napewno dziewczynka. Brzuch masz ladny, zgrabnie wygladasz. Mnie sie wydaje ze ja juz wieloryb.

reklama
005.gif
6-Staraczki-2014-5084.gif

II kreseczki,termin:

LISTOPAD 2014
Mychunia ( cykl)

GRUDZIEŃ 2014 mychunia (7 cykli)

LUTY 2015 AsiaSzw (11 cykl)

MARZEC 2015 rurka (1 cykl) KasikP (4 cykl) Kasikz (12cykl)

KWIECIEŃ 2015 Tabasia (1 cykl) Babydust (2 cykl) miglocka (6 cykl) majdaczek14 (4 cykl)

Starające się: 11

SIERPIEŃ
Archea - @ 27.08

WRZESIEŃ
Tinuś22 - @ 01.09
Jazza - @ 03.09
wątpliwości3 - @ 05.09
Shawty19 - @ 11.09
Anula88 - @ 13.09

Blair87 - @ 17.09
Missiiss1301 -@ 20.09
LiliMarlene - @