reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Umowilismy sie tak ze pierwszy krok to ten domowy test na plemniki .. jak cos w nim bedzie nie tak to zrobimy jeszcze raz w laboratorium ..
A moim nastepnym krokiem oprocz gina bedzie zbadanie progesteronu..

Eh glowa mi juz peka od doszukiwania sie na sile problemu..

reklama
No to tak jest czlowiek zwariowac moze od ciaglego poszukiwania. Nawet nie wiedzialam ze jest taki domowy test na plemniki. Sama bym kupila i dala mojemu staremu z czystej ciekawosci jak od tych fajek maja sie jego robaczki. W aptekach tylko jest i jak drogi ?

AnnaMaria każdy się boi szczególnie te co poronienie przeżyły ale trzeba wierzyć, że będzie ok :-) nie dźwigaj i się nie przemęczaj, ale normalnie funkcjonuj :-)

Watpliwosci ti faktycznie zamawiaj ten test!!!! Ciagle szukasz przyczyny u Siebie, warto sprawdzic partnera...

AnnaMaria jak bedziesz sie dobrze czuc to idz na te dozynki;-)

Nikt mi nieodpowiedzial na nurtujace pytania...

Jutro 34dc mam nadzieje ze przyjdzie ta malpa @

Julia
Chodzi ci o cykl i owulacje? Cykl moze trwac ile kazdy i moze byc bez owulacji ze skokiem tempki i w ogole. Moj taki byl np potwierdzony monitoringiem. Ale jezeli @ nie przyjdzie to moze owu sie przesunela? Z tego co pamietam zwykle pecherzyki chyba maja do 5 mm. 13 mm mialam juz w 10 dc przy owu w 16 dc wiec chyba z 7 dni rosna tak mi sie wydaje albo i z 10 dni. Ciezko powiedziec bo lekarzami nie jestesmy :-). A szkoda... a mierzysz tempke? Jesli tak to zauwazylas skok?

Ja wlasnie zaleglam i ogladamy cala rodzinka harrego nawet moj 3,5 latek ;-) doji butle z kakao i oglade hehe ;-) jutro cos bedziemy dzialac dalej przy remoncie. Ehh pomalu do przodu. Jak dla mnie za pomalu :-(

Watpliwisci
A no to sporo kosztuje. Ciekawe czy jest miarodajny. To daj znac jak zakupisz jak to wyglada w ogole. Moze tez sie skusze.

Miss a jest mozliwa jeszcze owulacja po 17dc ? Chodzi mi o to ze przypuszczalnie do 17dc cyklu nic niebylo...zadnych pecherzykow bylam w tym dniu u gina i nic niewidzial...i ze pecherzyki zaczely rosnac dopiero po 17dc?
Bo juz sie martwie ze moze niebylo wogole owulacji...
Najdluzszy cykl po porodzie byl 34dc,
I czy jesli owulacji nie bylo to czy @ przyjdzie.
Aha i wtedy lekarz jeszcze powiedzial ze grube endometrium...

Ostatnia edycja:
Julia owulacja moze byc i w 30 dniu cyklu. Jednak zazwyczaj jest tak ze w ciagu kilkunatu dni juz jest kila wybranych do rosniecie i to widac na usg a w ciagu kilku nastepnych widac dominijacych. U mnie nawet jak owu byla prawie 30 dc w 13 -14 dc bylo widac ze rosna tylko dominujacy wybral soe bardzo pozno wtedy i dopiero na koniec wystrzelil. Natomiast jesli wcale nie rosna to cos nie dobrze

Kasik i miss dzieki za pomoc...

No wlasnie w 17dc bylo pusciutko...tylko ze lekarz tez juz niemogl stwierdzic czy moze juz byla...hmmm
No nic poczekamy za @ a 9.09 ide na wizyte i to bedzie moze tak 11-12 dc pod warunkiem ze zaraz dostane @ to bedziemy widziec czy jakies pecherzyki sa...
Bo juz troche sobie wkrecam schize...:/

reklama
Julia
Moj Antos byl z owulacji ktora byla w 62 dc powaznie.... z reszta nie raz to pisalam :-) jezeli endometrium bylo grube i dostaniesz normalnie okresu to znaczy ze pewnie cykl bezowulacyjny byl. Przeciez to sie zdarza u zdrowych kobiet. U mnie sa caly czas ale ja mamm roznie okresy. Jezeli by byla tuz po owu to tez by widzial cialko zolte na jajniku takie pofalowane pekniety lecherzyk gin mi tlumaczyl to kiedys. Alr nie wiem jak dlugo to widac. Ja tez ide w 10 dc na monitoring.musze sie wlasnie zarejetrowac do gina mam nadzieje ze bedzie owu piekna i pozniej cos piekniejszego z tego :-)

Do góry