reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Stanik do karmienia, jaki polecacie?

aniaslu

red. nacz. babyboom.pl, psycholog, admin
Członek załogi
Miasto
Warszawa
Dziewczyny, czas na Wasze must have! 👯♀️❤️ Zbieramy razem nieocenione tipy od Was — mam nadzieję, że wrzucicie w komentarz swój numer 1 wśród staników do karmienia i dorzucicie dwa słowa, dlaczego to właśnie on się okazał najlepszy.💞
Wasze rekomendacje to skarb — dzięki nim inne mamy mogą trafić w samo sedno bez godzinnego przeszukiwania netu. Pomożecie? Podzielcie się dobrem, a ja podrzucę Wasze typy dalej w świat! 🌍

Dzięki, że jesteście! 🙌 Czekam na Wasze hity w komentarzach! 💬

reklama
Hej. Ja kupuje staniki z hmu, ale XL jak są. Są bawełniane i jedyne na mój bardzo obfity biust (choć XL w miseczce i tak malawy a w obwodzie za duzy). Kupowałam z rosmana i z allegro, ale za małe nawet te największe;( chętnie poczytam skąd dziewczyny kupują o większych miseczkach, bo na grudniowkach tylko ja jestem XL:) pozdrawiam :)

Na większe bardzo polecam z bonprix, mam od dłuższego czasu i są bardzo wygodne, miękkie, duży biust się mieści :) na allegro też nie udało mi się utrafić takich żeby było wygodnie
  • Miękka, oddychająca tkanina, bawełniany
  • Miseczki miękkie, z paskiem pod i na boku piersi(bez tego nad jak w niektórych)
  • Elastyczne ramiączka, dobry do spania
  • Bez fiszbin, z możliwością regulacji
  • Ramiączka szerokie, miękkie, miseczki miękkie, dobry do spania i po domu, ja używam też na codzień z wygody ;) używam go już 9msc i prócz tego że lekko kolor się sprał to nic się z nim nie dzieje a używam je non stop

Ostatnia edycja:
Ja polecam Alles Mama - mam trzeci, karmię drugie dziecko, kupowałam 85G. Z miękkich (u mnie do spania) polecam Mitex Lilly (brałam xl). 🙂
Alles Mama Dots
Biustonosz miękki do karmienia, polecany dla średnich i dużych biustów.
Dla idealnego podtrzymania piersi w produkcie zastosowano specjalistyczny,stabilny surowiec o miłym dla skóry wykończeniu.
Użyte w biustonoszu materiały posiadają właściwości ułatwiające utrzymanie skóry suchej. Miski wyprofilowane fiszbiną, modelują delikatnie biust nadając mu krągły kształt.
Każdy model z serii MAMA BY ALLES posiada zapięcie typu Quick-Click,który sprawia,że odepniesz i zapniesz miseczkę jedną ręką.
SKŁAD: POLIAMID 85% ELASTAN 10% BAWEŁNA 5%
Alles Mama Elize
Biustonosz usztywniany do karmienia. Polecany w szerokiej gamie rozmiarowej. Cięcia na miseczce stablizują i modelują biust, zapewniając komfortowe użytkowanie. Biustonosz wykonany jest z delikatnej dzianiny w odcieniu moreli. Miseczka wykończona jest piękną koronką.Każdy model z serii MAMA BY ALLES posiada zapięcie typu Quick-Click,który sprawia,że odepniesz i zapniesz miseczke jedną ręką.
SKŁAD: POLIAMID 40% POLIESTER 20% ELASTAN 15% BAWEŁNA 25%
Mitex Lilly - wg strony producenta:
Multifunkcyjny stanik typu „overnight cross top” jest idealny zarówno na okres ciąży jak i okres karmienia.
  • miękki
  • bawełniany
  • bez fiszbin
  • zapinany na haftkę z trzystopniową regulacją
Idealnie dopasowuje się do kształtu zmieniających się piersi.
Noszony w czasie ciąży daje poczucie komfortu natomiast podczas laktacji umożliwia wygodne karmienie maluszka dzięki łatwo odchylającym się miseczkom.
Zaprojektowana w celu zapewnienia łagodnego wsparcia Twojego biustu w nocy:
  • Wykonany z miękkiej oddychającej, elastycznej tkaniny bawełnianej zapewniającej komfort podczas spania
  • Dzięki specjalnej konstrukcji zapewniają bardzo łatwy dostęp do piersi podczas nocnego karmienia
Można nosić przed, w trakcie i po ciąży.
Skład: 95% bawełna, 5% elastan

Fakt, marka Alles nie jest tania, ale dwa biustonosze nosiłam na zmianę ponad 1,5 roku i teraz 8 miesięcy - pewnie byłoby do końca kp, ale w jednym drut się złamał, w drugim wyszedł.

Ostatnia edycja:
@Majorkaaaa @Chce_byc_mama_wielu @Rudzielec11 jeszcze mam prośbę, gdybyście dodały info dotyczące takich rzeczy
  • Miękka, oddychająca tkanina, która nie uciska nawet przy wrażliwej skórze.
  • Niewidoczny pod obcisłymi ubraniami
  • Elastyczne ramiączka i wzmocniony dół miseczki, np dobry do biegania
  • Bez fiszbin, z możliwością regulacji
  • Ramiączka, zapięcie pod biustem, itp. Zaraz zobaczę, może uda mi się zrobić w ogóle formularz

Dobry temat.
Tez chce kupić jakiś na prawdę dobry i nie wiem czy lokalnie coś znajdę, a jak nie to myślę o Bonprix.
Tylko nie wiem czy już czas, bo laktacja dopiero startuje.
Moje pytanie: kiedy najlepiej kupić biustonosz do karmienia?

Ja mam duże piersi przy małym obwodzie, w grę wchodzą tylko świetnie dobrane staniki, dlatego Ewa Michalak. Nie mam od niej karmników, że standardowych miękkich staników wyciąga się z nich pierś jednym ruchem. Bardzo sprawdziły się przy córce.

reklama
Do góry