reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprzedam, kupię, zapraszam, wynajmę i inne ogloszenia

[FONT=&quot]P[/FONT][FONT=&quot]isze doktorat na temat życia i planów rodzin i poszukuje rodziców w Krakowie mających jedno dziecko do wzięcia udziału w wywiadach w których będę mogla zadać pytania związane z tematem mojej pracy. Rozmowę mogę przeprowadzić w domu lub w innym wcześniej ustalonym miejscu, potrwa od 60 do 90 minut.
Wywiady sa anonimowe i poufne, wszelkie dane osobowe zostaną z nich osunięte a wyniki zostaną spisane w formie pracy doktorskiej i artykułów naukowych. Kazdy uczestnik otrzyma 40zl w ramach podziękowania za poświęcony mi czas.

Zainteresowanych bardzo proszę o kontakt emaliowy: j.marczak@lse.ac.uk lub telefoniczny
[/FONT] 789320574

reklama
Obecnie jestem w trakcie zbierania grupy na zajęcia rozpoczynające się z początkiem lutego. Zachęcam do udziału, można się zapisywać w tym wątku. Kilka słów na temat zajęć:
Zabawy twórcze to zajęcia oparte na zabawach fundamentalnych. Skierowane są do rodziców dzieci w wieku O-7 lat. Ta edycja została poszerzona o elementy psychologii rozwojowej.
Zajęcia odbywać się będą w dwóch grupach - pierwsza rozpoczyna się w środę 2 lutego o godz. 11.00, druga w poniedziałek 7 lutego o godz. 16.45. Zajęcia trwają miesiąc.
Natomiast Pomigaj ze mną Mamo rozpoczyna się w czwartek 3 lutego. Z dzieckiem można zacząć migać już w 6 miesiącu życia, efekty widać już po kilku miesiącach. Jest to ciekawy sposób na komunikację z dzieckiem, zanim nauczy się ono mówić. ponadto udowodniono, że miganie z małymi dziećmi korzystnie wpływa na ich rozwój językowy i intelektualny. Zapraszamy mamy z dziećmi w wieku 6-14 miesięcy. Cykl obejmuje 10 zajęć.

Jeśli macie więcej pytań- chętnie odpowiem :)

Ja chodzę z joll na szkołę rodzenia w Centrum Joga ;]
Jedyne co mnie zagotowało na pierwszych zajęciach to godzinny film a zajęć 2 godziny ...
Trochę za długi :|

Qlfon, jednak się zdecydowaliście na tę Szkołę Rodzenia, super:) Próbowałam się dowiedzieć w innym wątku, ale został przeniesiony, dobrze że się tutaj odzywasz:)
Jaki to był film? Poród w harmonii z naturą? Powiem Ci że na początku też nie byłam zachwycona jak się dowiedziałam że na zajęciach będą puszczane filmy (wtedy były dwa) a potem się okazało, że jednak warto było je obejrzeć. Są trudno dostępne a zawierają cenne informacje. W sumie można ten fim kupić na CD, ale kosztuje 35 zł, więc chyba jednak lepiej było go obejrzeć na zajęciach ;)
I nie martw się, przed Wami jeszcze sporo godzin i wiedzy do zdobycia :)

Obecnie jestem w trakcie zbierania grupy na zajęcia rozpoczynające się z początkiem lutego. Zachęcam do udziału, można się zapisywać w tym wątku. Kilka słów na temat zajęć:
Zabawy twórcze to zajęcia oparte na zabawach fundamentalnych. Skierowane są do rodziców dzieci w wieku O-7 lat. Ta edycja została poszerzona o elementy psychologii rozwojowej.
Zajęcia odbywać się będą w dwóch grupach - pierwsza rozpoczyna się w środę 2 lutego o godz. 11.00, druga w poniedziałek 7 lutego o godz. 16.45. Zajęcia trwają miesiąc.
Natomiast Pomigaj ze mną Mamo rozpoczyna się w czwartek 3 lutego. Z dzieckiem można zacząć migać już w 6 miesiącu życia, efekty widać już po kilku miesiącach. Jest to ciekawy sposób na komunikację z dzieckiem, zanim nauczy się ono mówić. ponadto udowodniono, że miganie z małymi dziećmi korzystnie wpływa na ich rozwój językowy i intelektualny. Zapraszamy mamy z dziećmi w wieku 6-14 miesięcy. Cykl obejmuje 10 zajęć.

Jeśli macie więcej pytań- chętnie odpowiem :)

A ile kosztują te zajęcia?

Pojedyncze wejscie na Zabawy twórcze kosztuje 30 zł, a karnet na 4 zajęcia kosztuje 110 zł. Natomiast Pomigaj ze mną Mamo - 40 zł pojedyncze zajęcia, karnet miesięczny 120 zł, a cały kurs kosztuje 250 zł.

reklama
Qlfon, jednak się zdecydowaliście na tę Szkołę Rodzenia, super:) Próbowałam się dowiedzieć w innym wątku, ale został przeniesiony, dobrze że się tutaj odzywasz:)
Jaki to był film? Poród w harmonii z naturą? Powiem Ci że na początku też nie byłam zachwycona jak się dowiedziałam że na zajęciach będą puszczane filmy (wtedy były dwa) a potem się okazało, że jednak warto było je obejrzeć. Są trudno dostępne a zawierają cenne informacje. W sumie można ten fim kupić na CD, ale kosztuje 35 zł, więc chyba jednak lepiej było go obejrzeć na zajęciach ;)
I nie martw się, przed Wami jeszcze sporo godzin i wiedzy do zdobycia :)

Z jednej strony tak, ale z drugiej to po mojemu jednak fuj.
Wczoraj był Poród zgodnie z siłami natury i był ok.
Na pierwszych zajęciach była jakaś ckliwa historyjka
z kolesiem z ostrego dyżuru (serialu się znaczy).

Wiedzy do przekazania od cholery i ciut ciut
a i pytań mnogo. Jedne zajęcia 40 zł (w karnecie)
z tego 20 zł płacę za film ...
To jednak fuj.
Zajęcia jak najbardziej cacy poza tym :)

Do góry