reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawzone przepisy, które smakują dzieciaczkom

Witam Was serdecznie. Założyłem ten temat, bo chciałbym was zaprosić "do stołu".
Moja siostra wraz ze soją koleżanką - dwie młode mamy - założyła bloga, gdzie dzieli się przepisami na dania dla najmłodszych. Nie chcę tutaj spamować, czy reklamować, bo nie o to chodzi. Chciałbym Was, drogie Mamy, zachęcić do dodawania tam także swoich pomysłów, bo im więcej się od siebie nauczymy, tym więcej możemy zyskać!

Blog kulinarny dla każdej Mamy, która troszczy się o posiłki swojej małej pociechy!
Link do: Podano Do Stołu

reklama
Moje dzieci uwielbiają naleśniki z masą orzechową z kawałkami orzechów. Bardzo szybki przepis ponieważ robię naleśniki i przekładam je gotową masą helio i na wierzch daje sezonowe owoce.

Moje dzieci uwielbiają naleśniki z masą orzechową z kawałkami orzechów. Bardzo szybki przepis ponieważ robię naleśniki i przekładam je gotową masą helio i na wierzch daje sezonowe owoce.
chyba mnie zainspirowałaś, i lece do sklepu bo ta masę orzechową i zrobię rogaliki :)

i jak rogaliki, podasz przepis? Robiłaś z ciasta francuskiego czy drożdżowe? ja używałam tylko tej masy do 3 bita ale rogaliki też pewnie pyszne ale poproszę o przepis na ciasto ;-)

Moje maluchy uwielbiają pizzę. Robię na rózne sposoby. Często razem z dziećmi. Jak biorą udział w gotowaniu to taka upieczona pizza smakuje im o wiele bardzije. Wprawdzie w kuchni jest o wiele większy bajzel. Ale za to ile radochy :) I dla mnie i dla dzieci.

Najważniejsze jest ciasto. Poszukajcie w sieci informacji na to jak zrobić dobre ciasto do pizzy. Jet ich sporo.Zarówno na cienkie ciasta jak i te na grubszych spodach.
Link do: Jak zrobić idealne ciasto na pizzę? - Dziennik szefa

Ostatnia edycja:
reklama
W mojej rodzinie dzieciaki zawsze miały największy problem z jedzeniem mięsa, bo jakoś nigdy maluchom nie podchodziło. Ale ostatnio młode mamy przerzuciły się na cielęcinę, królika albo kurczaka bez antybiotyków (to ważne, bo wtedy on ma inny smak i mięso nieco inaczej zachowuje się w czasie gotowania). Wbrew pozorom każde to mięso nie jest tak łatwo dostać (w sklepach czasami udaje mi się trafić na któryś z tych produktów Link do: Kurczak Babuni Farmio | Farmio SA i wtedy od razu biorę więcej i zamrażam, bo i tak wtedy jest znacznie lepszy niż taki przemysłowy). Na każdym z tych mięs można ugotować pyszne zupy, jakieś mięsno-warzywne gulasze z kaszą albo ryżem, zapiekanki, pasty czy nawet znacznie lżejsze sałatki. Z kurczaka dodatkowo można zrobić domową wędlinkę, która sprawdzi się dosłownie w każdej sytuacji :) Im prostsze przepisy tym lepsze, ale i tak trzeba próbować, zmieniać smaki, żeby ne było nudno :)

Do góry