reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy urzędowe

Fel: bardzo współczuję takiego pracodawcy. Nie ma nic gorszego, jak człowiek uczciwie pracuje a pracodawca nie dość tego że nie docenia to jeszcze oszukuje. Ja tak jak anka87a pomyślałabym o zawiadomieniu do inspekcji pracy i sanepidu.
Izik: ja mam gdzie wrócić, ale nie wiem czy chcę. Praca po godzinach bez płacenia za nadgodziny. Z drugiej strony już mi się nudzi i poszłabym już do pracy choć na część etatu. Dobre jest to, że urlop daje czas na spokojne poszukanie nowej pracy. Oczywiście jak masz z kim dzieciaka zostawić.

reklama
wawka- jak na razie to mogę iść do takiej dorywczej, małą mam z kim zostawić- mieszkamy z rodzicami. A nad taką stałą to muszę się jeszcze zastanowić. Mój M znalazł "nową" pracę, od 1.10. rozpoczyna- jedynym minusem jest to, że są wyjazdy na robotę i to miesięczne bez zjazdu :no: nie wiem jak sobie wtedy poradzę, i nie mam pojęcia co będzie jak znajdę i pójdę do pracy. Mama niby byłaby chętna zostać z Emi- ale młoda zaczęła pokazywać jaki ma charakterek, i babcia zaczęła się wahać :eek:

Ojoj, a co twoja mama taka strachliwa? Moja mama chętnie by zajęła się małą ale dzieli nas 500 km. Z pracą twojego m to niby radość, że ją ma ale z drugiej strony rozłąka i to, że zostaniesz na tak długo sama to już nie fajnie. A może rozwiązaniem dla Ciebie w razie pracy będzie żłobek do którego babcia odprowadzi i odbierze małą? Wtedy mała będzie się rozwijać w grupie (co jest bardzo ważne) i babcia nie będzie się aż tak długo zajmować.

Obok nas nie ma żadnego żłobka, a jak o tym wspomniałam to się tylko krzywo popatrzała, że niby jeszcze za mała. No i nie wiadomo jak się nią tam będą zajmować :tak:

Z tym się zgodzę, że nie wiadomo jak będą się takim maluszkiem zajmować. Maluch nie powie, że mu się krzywda dzieje. Ale ja np. jestem dzieckiem żłobkowym i jestem bardzo nastawiona pozytywnie do tego pomysłu. Jeśli będę miała do wyboru zatrudnić opiekunkę czy oddać do żłobka to wybieram żłobek :)

w moim mieście jest tylko jeden żłobek. Byłam dowiedzieć się o niego jeszcze .....(uwaga) przed porodem :-):-):-) Bo dokumenty o przyjęcie składa się do końca kwietnia. Więc jakbym chciała sobie zarezerwować miejsce np. od grudnia to wtedy musiałabym złożyć dokumenty. Oczywiście w ogłoszeniu, w regulaminie jest napisane, że przyjmują dzieci w każdym wieku, ale w rozmowie dyrektorka powiedziała że takich maluszków to nie. No i odpuściłam sobie. Będę zdana na nianię - to dla mnie "czarna magia", nie wiem czego powinnam wymagać od niani (np.czytanie książek, śpiewanie, zabawy)....

Kobiety kochane moje
pomóżcie mi wykombinować co i jak bo ja serio głupieje.

Bo na rodzicielskim mąż będzie brał 60% pensji. a na ojcowskim ??? chyba powinien 100% prawda ?? a przecież naszym panom należy się tego urlopu 8 tyg. No i nigdzie nie mogę doczytać. czy on może wybrać 2 miesiące ojcowskiego a potem jeszcze ten rodzicielski czy jak ?

Ten ojcowski to się zabiera z macierzyńskiego tak mi się wydaje. Jeśli wybrałaś cały macierzyński to już ojcowskiego nie będzie. Ale na 100% nie jestem pewna.

reklama
Do góry