reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sprawy świeżo upieczone mamy : )

Poziomka u mnie tragedia z biodrami! Dopiero sobie to uswiadomilam. Brzuch zszedl a biodra w ciazy mi sie tak poszerzyly.ze juz nie wchodze w prawie zadne spodnie stare. Jedne dzinsy tylko dobre :/.

reklama
Tutaj jest co nieco napisane na temat tego jak te bioderka zrzucić Link do: Ćwiczenia na biodra. Ja miesiąc po porodzie już na siłownię biegałam i jestem taka jak byłam przed porodem a może nawet o 4 kg mniejsza. :) Tylko to dieta była na początku i ćwiczenia pon, śr, pt. A teraz zostało mi masę rozstępów. ;p
Ćwiczenia na szczupłe biodra
Każde ćwiczenie należy wykonać po 20-30 razy w kilku seriach (3-4 serie). Ćwiczyć trzeba kilka razy w tygodniu.

• Ćwiczenie I – nożyce
Nożyce wzmacniają uda i wyszczuplają dolną partię brzucha. Jak je wykonać? Połóż się na plecach, ręce ułóż wzdłuż ciała, a nogi unieś do góry, tak by między kolanem a udem powstał kąt prosty. To jest pozycja wyjściowa. Ćwiczenie polega na opuszczaniu nogi, tak by nie dotknęła ziemi. Następnie nogę unosimy z powrotem do pozycji wyjściowej. Ćwiczenie wykonujemy również na drugą nogę. Podczas ćwiczenia należy pilnować napięcia mięśni brzucha.

• Ćwiczenie II – unoszenie nóg
Ćwiczenie wyszczuplające zewnętrzną stronę ud i wzmacniające skośne mięśnie brzucha. Należy położyć się na boku, tułów podeprzeć na łokciu. Obie nogi należy unosić, a następnie opuszczać, ale nie dotykać podłogi. Podczas ćwiczeń trzeba pilnować tego, by kolana były cały czas złączone, a ręce oparte na podłodze.

• Ćwiczenie III – naprzemienne wymachy nóg
Zrób klęk podparty. Prawą rękę wyciągnij przed siebie i w tym samym czasie do tyłu wysuń lewą nogę. Ćwiczenie powtórz z drugą nogą i ręką. Ruchy wykonuj płynnie i spokojnie. Ćwiczenie doskonale ujędrnia pośladki i je modeluje.

• Ćwiczenie IV – z taśmą
Potrzebna ci będzie taśma lub guma. Zawiąż ją nad kostką, zrób lekki rozkrok, a ręce oprzyj na biodrach. Jedną nogę odwódź do boku, następnie powtórz ćwiczenie na drugą nogę. Następnie unieś nogę i przytrzymaj chwilę, to samo wykonaj z drugą nogą.

• Ćwiczenie V – z hula-hoop
Ćwiczenia z hula-hoop są polecane nie tylko na wysmuklenie talii i brzucha. Ustaw hula-hoop na wysokości bioder i staraj się nim kręcić jak najdłużej.

Może coś pomoże. :) Bo ja ćwiczyłam pod okiem fachowców to zupełnie inaczej inna motywacja.

Jak teraz poczytalam to chyba masz rację volka bo on tak charczy czasem a gluta miał tylko jednego ale zanim go wyjęłam to go wciagnol hehe i chyba zjadł bo się skrzywil :)

Bar, mój tez tak charczy, lekarz mówi, ze to jeszcze wody płodowe, których sie w brzuszku nałykał mu schodzą.

A mój synek dzis tyle zjadł, ze potem wszystko zwymiotował:) kochany głodomorek :laugh2:

Nie było mnie kilka dni an forum i widzę, że tu dyskusja o tym co mnie też martwiło. Mój maluch się pręży przez sen i trochę męczy z bąkami i kupką, ale nie płacze przy tym. wypróbuję polecany przez Was sok jabłkowy :)

reklama
Do góry