Witam pania serdecznie mam do Pani kilka pytan. mam roczne dziecko ojciec wcale sie nami nie interesuje a wrecz przeciwnie kazal mi sie go pozbyc wiec wyjechalam za granice do rodziny i tam urodzilam. Proszac o jakakolwiek pomoc nie odbieral tel, nie chcial rozmawiac, wyparl sie dziecka. W obecnej chwili jestesmy w polsce badania DNA mamy zrobione (nakazane przez sąd) i teraz czy mam mozliwosc pozbawic go wladzy rodzicielskiej, czy moge żądac zwrotu kosztów za porod, wyprawke i utrzymanie dziecka? W tej chwili on jest za granica ma 3 miesieczne dziecko ktore jest niepelnosprawne czy mimo to mam jaies szanse odzysac chociaz czesc tych kosztow Z góry dziekuje bardzo za odpowiedz
reklama
E. Słotwińska-Rosłanowska
Ekspert BB. Prawniczka
Badania badaniami. Wazne czy sąd ustalił ojcostwo.mam roczne dziecko ojciec wcale sie nami nie interesuje a wrecz przeciwnie kazal mi sie go pozbyc wiec wyjechalam za granice do rodziny i tam urodzilam. Proszac o jakakolwiek pomoc nie odbieral tel, nie chcial rozmawiac, wyparl sie dziecka. W obecnej chwili jestesmy w polsce badania DNA mamy zrobione (nakazane przez sąd) i teraz czy mam mozliwosc pozbawic go wladzy rodzicielskiej, czy moge żądac zwrotu kosztów za porod, wyprawke i utrzymanie dziecka?
Nie wiem, bo nie znam stanu majątkowego ojca dziecka.W tej chwili on jest za granica ma 3 miesieczne dziecko ktore jest niepelnosprawne czy mimo to mam jaies szanse odzysac chociaz czesc tych kosztow
Ekspert BB. Prawniczka
Zatem trzeba czekac na ustalenie ojcostwa. O co Pani wnioskowała do sądu?w tej chwili czekamy na wezwanie i wyniki testu ojciec dziecka pracuje legalnie za granica
Ekspert BB. Prawniczka
Zatem już nic nie rozumiem. Skoro złożyła Pani taki wniosek to jaki sens ma pytanie czy moze Pani taki wniosek złożyć?zwrot kosztow za porob poniewaz rodzilam za granica zwrot kosztow za wyprawke i alimenty
kasia-matiy
Fanka BB :)
to że ma chore dziecko to nie jest argument aby nie pokrywać kosztów na drugie dziecko ... szanse są zawsze ale jak będzie - nie wie nikt, proszę wnosić o zwrot kosztów za wyprawkę, a alimenty należą się dziecku bez względu na to gdzie pani mieszka
Ekspert BB. Prawniczka
Rodzic musi utrzymywać wszystkie swoje dzieci.tak zlozylam ale chce sie dowiedziec czy mam szanse odzyskac jakas czesc tych kosztow bo jestem przekonana ze bedzie sie bronil tym, ze ma chore dziecko....
Na Pani pytanie nikt jednak nie odpowie. Czym innym jest bowiem uzyskać taką decyzję sądu, a czym innym odzyskać faktycznie nalezność.
reklama
Podziel się: