reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sposoby i patenty na dzienne usypianie dzieci.

Elencza

Fanka BB :)
Hej!
Podzielcie się proszę radami, jakie macie "magiczne" sposoby usypiania dzieciaków?
Syn ma 8 miesięcy i od początku ze snem w dzień było kiepsko..
Ale od jakiegos czasu jedna drzemka 40 minut i koniec..
Zazwyczaj koło 11. W nocy śpi od 20 do 5:3, czasem 6:30, z kilkoma przerwami na cycucha. Ale w dzień nie śpi dłużej ani częściej niż te jedne 40- minut..
Chyba, że jest w chuście albo w nosidle- wtedy śpi dłużej i może nawet 3 razy dziennie.. Ale wazy 10kg, więc ciężko.. Wózek odpada i leżenie z cycem pół dnia też nie bardzo...:)

reklama
Rozwiązanie
Obecnie u nas chyba jest gorzej jak się zdrzemnie. Po przebudzeniu jest maruda straszna... Już wolę go położyć spać wcześniej o pół godziny niż robić mu drzemkę w ciągu dnia. Ale tak jak piszesz - wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie. Jak coś wypracujemy, to i tak za niedługo trzeba szukać sposobów na nowo 😜
Niestety nie wiem co ci poradzić ale mogę Ci powiedzieć że nie tylko u was tak jest [emoji846]moja córka ma 9miesiecy, śpi w dzień coraz mniej, ostatnio zdarzyło jej się wstać o 9.30 i nie miała już w ten dzień drzemki a zasnęła jakos po 20. Ale najczęściej ma jedną drzemke około południa i różnie to wygląda czasowo, czasami śpi max 30min innym razem 10min.

Niestety nie wiem co ci poradzić ale mogę Ci powiedzieć że nie tylko u was tak jest [emoji846]moja córka ma 9miesiecy, śpi w dzień coraz mniej, ostatnio zdarzyło jej się wstać o 9.30 i nie miała już w ten dzień drzemki a zasnęła jakos po 20. Ale najczęściej ma jedną drzemke około południa i różnie to wygląda czasowo, czasami śpi max 30min innym razem 10min.
Bardzo dziękuję! To oznacza, że po prostu są takie dzieci, a nie,że ja czegoś nie umiem:) podejrzewam u syna wysoka wrażliwość a może i bycie hajnidem, wiec może to też kwestia temperamentu:/

Bardzo dziękuję! To oznacza, że po prostu są takie dzieci, a nie,że ja czegoś nie umiem:) podejrzewam u syna wysoka wrażliwość a może i bycie hajnidem, wiec może to też kwestia temperamentu:/
Taki egzemplarz widocznie [emoji846]
Powiem Ci ze moja pierwsze miesiące życia praktycznie przespala [emoji85] jak zaczęła być bardziej mobilna, pełzać potem raczkowac a teraz chodzić to coraz mniej spi. Najpierw zaczęła spać gorzej w nocy a teraz i w dzień czasami tylko te 10min.Dla mnie to coś nowego bo starszy syn do około 2roku życia miał jeszcze drzemke w ciągu dnia 1-2h.
Trzeba się przyzwyczaić, dzieciaki teraz ciągle uczą się czegoś nowego i po prostu nie tracą czasu na spanie [emoji6]

No cóż. 7,5m. Ostatnio znów wjechał wózek [emoji6]
Ja się zbytnio jej snem nie przejmuję. Ile pośpi to jej. Czasem ma dwie czasem trzy drzemki. Raz zaśnie na noc o 20, raz o 22 [emoji849]
Raz zaśnie przy piersi, raz w chuście/wózku na spacerze.
Czasem uda się odłożyć w chuście bez pobudki a czasem koniec drzemki [emoji6] ewentualnie odkładam do wózka i lekko pobujam, by miała wrażenie ruchu to śpi dalej.
Jesteśmy dość elastyczne [emoji23]

No cóż. 7,5m. Ostatnio znów wjechał wózek [emoji6]
Ja się zbytnio jej snem nie przejmuję. Ile pośpi to jej. Czasem ma dwie czasem trzy drzemki. Raz zaśnie na noc o 20, raz o 22 [emoji849]
Raz zaśnie przy piersi, raz w chuście/wózku na spacerze.
Czasem uda się odłożyć w chuście bez pobudki a czasem koniec drzemki [emoji6] ewentualnie odkładam do wózka i lekko pobujam, by miała wrażenie ruchu to śpi dalej.
Jesteśmy dość elastyczne [emoji23]
Zazdroszczę:)

reklama
reklama
Takiego kolosa to najłatwiej właśnie w wózku... Ale jak nie chce, to nie poradzisz. U nas sprawdzało się wyciszanie przez czytanie książek, oglądanie albumów ze zwierzętami itp. Ale wystarczy jeden impuls i całą robotę szlag trafia 😜 jak nie chce, to nie kładź. Mój jak nauczył się chodzić, to też nie spał. Teraz robi sobie drzemkę 1-2 h. Ale też nie zawsze.

Do góry