reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sposób na garb pilnie poszukiwany

myślę że to nie intuicja tylko narzucone normy tego co znane i dzięki temu "bezpieczne" ;-) nie będę cię do niczego przekonywać, ale polecam posłuchać znanego fizjoterapeuty Pawła Zawitkowskiego ;-) no i piłka tańsza jednak ;-)

reklama
@kasia-matiy z reguły lubi się to, co stare i sprawdzone ;) Chociaż nie mówię nie innym pomysłom, chętnie poczytam, posłucham tego fizjoterapeuty. Na razie jednak zostanę przy krześle :)

A ja polecam basen, gimnastykę korekcyjną (można poprosić lekarza pierwszego kontaktu o zestaw ćwiczeń, np. koci grzbiet itp.) i nie deprecjonowałabym tak tego pajączka:) Jak się go dobrze wyreguluje, to może być skuteczny

Z tego co wiem to dobre krzesło jest produkowane w różnych wysokościach w zależności od wzrostu dziecka - są szczebelki od do x cm. Więc póki dziecko nie wyrośnie to nie trzeba kupować nowego.Ale to jest chyba ostotne by oparcie było dobrze dopasowane do dziecka, wtedy spełnia swoje funkcje-czyli dopasowuje się, daje dziecku komfort, dziecko uczy się trzymać pion.

Moim zdaniem najlepszym krzesłem będzie jego brak. :) Tzn. przegonić syna spod komputera. Gry go nic nie nauczą. Komputer uzależni i wzmocni garb. Niech bawi się na podwórku z kolegami, chodzi na basen i inne ćwiczenia. Krzesło tylko tyle, żeby odrobić lekcje.
Znam już dzieciaki 16-stoletnie po operacjach kręgosłupa - przychodziły ze szkoły i "edukowały" się do nocy przy komputerze.
Rodzice nie róbcie ze swoich dzieci kalek na własne życzenie.

reklama
Przypominanie i przypominanie, ćwiczenia od ortopedy, rehabilitacja i korektywa w szkole, pomaga basen i można takie szeleczki elastyczne jak siedzi zwłaszcza mu zakładać.

Do góry