reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spanie w nocy

pyzuncia,aja rozwiazalam problem turlania w lozeczku poprzez wlozenie na boki 2 poduszek tzn takich zaglowkow twardszych.i maja nie ma za wiele miajca na turlanieklade je tak by siegoaly tylko do pasa by jej raczek nie krepowac.bo ona lubi spac na boku trzymajac szczebelki.dziala.polecam

reklama
Jasio raz tak mial ze sie przeturlal nma brzuch i plakal bo nie umial wrocic do poprzedniej pozycji :dry:
Nadal mamy ochraniacz ktory Jasio lubi szarpac i sie go czasem trzyma - wole ochraniacz bo jakos sie boje ze jakby wlozyl reke miedzy szczebelki to moglby sobie potem krzywde zrobic - zwlaszcza ze on rzuca sie po lozku jak ryba :blink:

Mielismy juz 2 spiworki a obecnie mamy trzeci (choc nie planowalam jzu kupna bo Jas o sie wlasciwie nie rozkopuje az tak) - dostal Jasio od swojej babci ( mojej tesciowej) taki luzny ktory ma 90cm i jest z przeznaczeniem dla dziecka do 2 lat mnie jwiecej. Sa takie w sklepach czy na allegro, wiec pyzuncia spokojnie znajdziesz

A tak w ogole to ostatnie noce sa super - jedna pobudka okolo 03:00 a potem sen do 08:30 :-)

cóż mój syn ostatnio wyprawiał wieczorem :szok: Położyłam go jak zwykle, a on takie cyrki że szok! Wdrapywał się na górę łóżeczka, wkładał jedną rękę za szczebelki, jedna noga na drugie kolano i tak usypiał :-D Ja go ciach na "swoje miejsce" a on spowrotem w tą samą pozycję i znów usypiał :-D Uśmiałam się jak nigdy :-) W końcu tak po 4 razie usnął w swojej tradycyjnej pozycji na boczku ;-)

ze spaniem w nocy mamy kłopoty, bo kapsio budzi sie tak co 2 -3 godziny z rykiem strasznym, nie wiem czy jest głodny czy co? mleka modyfikowanego nie chce pic kupiłam humane, bo mialam do niej jako, ze na niej tez moj brat był, najwieksze zaufanie. ma smak jakis metaliczny jak dla mnie. to jego spanie to mnie meczy jak byk, bo juz nie mam sily do niego wstawac w nocy co kilka godzin. nie wiem co robic.

u nas ostatnio tez źle ze spaniem w nocy Maja budzi sie co 2 godziny z płaczem zasypia przy mnie i jak ja odkładam do łóżeczka to znów się budzi i płacze biedna, nie wiem czy juz jej moje mleko nie starcza za słabe czy co?

U nas też nocka do dupy. Poszedł spać później niz zwykle bo u znajomych byliśmy, ale tylko tak z godzina czy półtorej później. Nie mineła jeszcze godzina jak zasnął a już kwęczał za smokiem. W końcu dostał cyca- usnął. Za jakąś godzine znowu płacz, cyc nie, woda nie, wszystko nie- więc pewnie brzuch stwierdziłam bo bąki sadził. Usnał ze mną w łóżku, przeniosłam do łózeczka.nie minęło 3 godziny pobudka. Dostał herbatki, cycka i nie chciał spać. Więc wzięłam do siebie i tak do 4.30 przekimaliśmy. Potem znowu cyc i do siebie poszedł spać. Ostatecznie pobudka przed siódmą. Ja nie wyspana i on też.

Stwierdzam że w nocy ostatnimi czsy budzi sie średnio co 3 , 4 godziny. Jak długo to jeszcze potrwa??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
U mnie spanie w nocy ok ale taka mądra to wcale nie jestem bo Quinten spi z nami:sorry2:, ale w dzień to tragedia 20 minutowe drzemki:wściekła/y:, koniec spania w dzień coś mnie się wydaje.

Do góry