reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spanie w nocy

reklama
Maja zasypia szybciutko bo około 20 ale bdzi sie czesto w nocy, najpierw około 12 poźniej 3, 6 i pózniej około 8:30, czasem uda się jej zasnąć do 10 ale to sporadycznie, zasatanawiam sie czy to może przez to że karmie ją tylko piersią i się nie najada
A jak duze jest Twoje MAlenstwo, mi sie wydaje,ze nie ma powodow do obaw ze dzidzia jest nie najedzona, je co 3 godz to normalny czas, ja dlatego wporwadzilam nr 2 mleka bo DAwidek byl glodny juz nawet po 2 godz, to troche za czesto:baffled:

u mnie kaszka na wieczór pomogła - mały zaczął mi się budzić co 2 godz. i okazało się, że jest niedożywiony :zawstydzona/y: Lekarz kazał wprowadzać nowości. W dzień daję warzywka a na wieczór kaszkę. Zaczęłam od kleiku do wieczornego posiłku i już było lepiej, a po kaszce jeszcze dłużej śpi:tak:

u mnie kaszka na wieczór pomogła - mały zaczął mi się budzić co 2 godz. i okazało się, że jest niedożywiony :zawstydzona/y: Lekarz kazał wprowadzać nowości. W dzień daję warzywka a na wieczór kaszkę. Zaczęłam od kleiku do wieczornego posiłku i już było lepiej, a po kaszce jeszcze dłużej śpi:tak:
a jaka kaszke dajesz i od ktoreog miesiaca ona jest. bo ja zaczelam dawac kleik ryzowy ale DAwidowi cos nie smakuje

Kleik na wodzie mojemu też nie smakuje, ale jak mu serwuje z miom mlekiem, to chetnie wciąga.
A kaszkę daję mleczno-ryżową z bananami z bobovity (od 4 m-ca)

Ale chyba go jednak zatwardza - znów mi dziś popłakiwał w nocy. Albo mu sztuczniak nie pasuje, bo po samym kleiku nic mu nie było. No ale tak czy siak znów zaczął się budzić na karmienie tylko 2 razy:tak:

Kleik na wodzie mojemu też nie smakuje, ale jak mu serwuje z miom mlekiem, to chetnie wciąga.
A kaszkę daję mleczno-ryżową z bananami z bobovity (od 4 m-ca)

Ale chyba go jednak zatwardza - znów mi dziś popłakiwał w nocy. Albo mu sztuczniak nie pasuje, bo po samym kleiku nic mu nie było. No ale tak czy siak znów zaczął się budzić na karmienie tylko 2 razy:tak:
Kleik dawalam razem z mlekiem modyfikowanym, a kszke ryzowa z bananami wlasnie wczoraj kupilam tylko ze firmy heinz bedziemy probowac, kupilam tez w sloiczku jablko z bananem zobaczymy powinno mu posmakowac. no i mysle ze chyba to mleko 2 pomoglo bo w nocy bylo tak jakby lepiej, jak go nakarmilam o 2 w mocy to do 6 spal, ale juz nie zasnal, to i tak lepiej niz od 3 jak wczesniej. :-)

no pewnie to zależy od dziecka :sorry2: u nas żadne kaszki nie dają rady -Piotruś zjada ze smakiem a i tak budzi sie tak jak zwykle - nie jest tak zle bo w nocy 2 razy i potem o 8 albo 9 je bo budzi sie niestety wcześniej:-(

no pewnie to zależy od dziecka :sorry2: u nas żadne kaszki nie dają rady -Piotruś zjada ze smakiem a i tak budzi sie tak jak zwykle - nie jest tak zle bo w nocy 2 razy i potem o 8 albo 9 je bo budzi sie niestety wcześniej:-(
POiwedziano mi ze dzieci w wieku Dawidka nie powinny ju sie budzic w nocy, a z tego co widze to mi ktos bzdury opowiada bo Wasze dzieci sa starsze i tez sie budza. A ja sie martwilam ze cos jest nie tak, brrrrr, kiedy my sie w koncu wyspimy:baffled:

No właśnie ciekawa jestem kiedy dizecko przesypia już normlanie całą noc. Zresztą to wszystko jest przeceiz indywidualne, jedne śpią juz w 3 miesiącu całe noce, inne w 6 miesiacu... Gdzies ostatnio wyczytałam ze w 4 miesiącu dizecko przesypia zwykle 7 godz, ale podkreślam: zwykle. trzeba do tego podchodzić z dystansem ;-) Ja dziś lekkiego szokera przeżyłam bo maly jak usnął o 21 to na jedzenie obudził się o 5 :szok:Aż myślałam ze mi ise zegarek popsuł jak spojrzałam! Wczesneij koło północy miał pobudkę ale possał smokusia i usnął bez problemu. Ale jestem zła ze nie położyłam sie z nim wczoraj od razu tak jak on to bym sporo pospała! Ale oczywiście co? Siedziałam na BB ha ha:sorry2:

reklama
Moje dziecko od drugiego miesiąca przesypia całą noc, czasami tylko popłakuje, ale z powodu niskiej wagi sama go w nocy budzę na jedzenie.;-)

Do góry