reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Spadek progesteronu

Cześć dziewczyny, jestem w 4 ciąży 2 poroniłam, a z jednej moje szczęście śpi właśnie słodko obok mnie ❤️
Obecnie jestem w 4 ciąży 4 tyg 6 dni.
Nie mam żadnych niepokojących objawów, ale zastanawiam się czy nie powinnam przyjmować luteiny. Robiłam badania :
14.10
Hcg 662
Progesteron 37,97
16.10
Hcg 1470
Progesteron 26,22
17.10
Hcg 3874
Progesteron 25,75

Beta przyrasta ładnie, Progesteron niby w normie, ale spadł od pierwszego badania. Wiem też, że wydzielany jest skokowo więc jego poziom może dość drastycznie się wahać, więc aż tak się nie przejmuje, ale z tyłu głowy gdzieś to jest.

Wizytę mam dopiero 29.10 i zastanawiam czy kontaktowac sie wczesniej z lekarzem czy dac sobie na spokoj.

reklama
Również uważam, że to dobry progesteron. Natomiast z Twoją historią i mając 2 poronienia za sobą, ja radzilabym Ci mimo wszystko skontaktować się z Twoim lekarzem prowadzącym i jego zapytać o dalsze postępowanie w związku z wynikami.

Od badania progesteronu lekarze już odchodzą. To jest bardzo dobry progesteron a jest tak dokładnie jak piszesz, wydziela się on pulsacyjnie a do tego ma wpływ na niego wiele innych czynników.
Ja badałam 4 razy i za każdym razem inna wartość: 25, 17, 23 i 28. Dodam że badane w tym samym labie, o tej samej godzinie.
Ciaza rozwija się prawidłowo, nie zazywam żadnego dodatkowego proga.

Od badania progesteronu lekarze już odchodzą. To jest bardzo dobry progesteron a jest tak dokładnie jak piszesz, wydziela się on pulsacyjnie a do tego ma wpływ na niego wiele innych czynników.
Ja badałam 4 razy i za każdym razem inna wartość: 25, 17, 23 i 28. Dodam że badane w tym samym labie, o tej samej godzinie.
Przy dobrych wartościach faktycznie. Ale jak ktoś ma niedomogę to jednak się bada.

Nie wiem czy odchodzą. Po prostu może nie zalecają by nie stresować. Ale przy progu 3 nie utrzymasz ciąży.
Twój próg jest bardzo dobry i nie wymaga luteiny czy innego progesteronu. No ale jak badasz betę i rośnie a progesteron spada np 25,20,10 no to luteina możesz uratować ciążę

Cześć dziewczyny, jestem w 4 ciąży 2 poroniłam, a z jednej moje szczęście śpi właśnie słodko obok mnie ❤️
Obecnie jestem w 4 ciąży 4 tyg 6 dni.
Nie mam żadnych niepokojących objawów, ale zastanawiam się czy nie powinnam przyjmować luteiny. Robiłam badania :
14.10
Hcg 662
Progesteron 37,97
16.10
Hcg 1470
Progesteron 26,22
17.10
Hcg 3874
Progesteron 25,75

Beta przyrasta ładnie, Progesteron niby w normie, ale spadł od pierwszego badania. Wiem też, że wydzielany jest skokowo więc jego poziom może dość drastycznie się wahać, więc aż tak się nie przejmuje, ale z tyłu głowy gdzieś to jest.

Wizytę mam dopiero 29.10 i zastanawiam czy kontaktowac sie wczesniej z lekarzem czy dac sobie na spokoj.
Bardzo dobry progesteron. Też dwie poroniłam i mam nadzieję że trzecia- aktualna się uda 🥹

reklama
Bzdura nie odchodzą ja badam co miesiąc i jest kiepski .w tamtym cyklu coś się zadziało ale progesteron był ponad 3 i nie utrzymał .
Więc jak długo się nie udaje zajść
Więc się bada
Tsh prolaktyne amh progesteron
U mnie 1 wynik był dobry Więc mam nadzieję że wdrożą leczenie progesteronu bo żadnej ciąży nie donoszę.
A jedną już miałam na progesteronie do 36 tyg ciąży

Do góry