reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Spacery zamieniły się w koszmar

Szkoda,że masz problemy z kręgosłupem, bo normalnie poradziła bym chustowanie malucha na placach ;) Myślę,że jakieś zabawki przy wózku mogą pomóc :) U nas pomagają tez chrupki kukurydziane do rączki.

reklama
o wlasnie chrupki kukurydziane! ostatnio wynalazlam takie ktora sie uginaja i gdy sie nimitrzesie to i one sie trzesa:) swietna sprawa

Znam ten problem, niestety tylko wielka cierpliwość tu pomoże. Moja córcia też nie chciała jeździk i nic nie pomagało, nawet zabawki do wózka czy inne rzeczy zaczęła chodzić mając 10 miesięcy i jej się spodobało. Proponuję po prostu krótkie spacerki wkoło miejsca zamieszkania i tyle jak zacznie dobrze chodzić to będzie sobie szła przy wózku jak się zmęczy usiądzie i tak to wygląda. A że dziecko się mało męczy ;-(
Dużo cierpliwości i powodzenia.

Ja również uważam, że cierpliwością można wiele zdziałać, wiadomo, że łatwo powiedzieć, ale innej złotej rady tu nie znajdziemy, gorzej jak dziecko chodząc przy wózku zmęczy się i nadal nie będzie chciało do wózka tylko np. na ręce

oj różnie to bywa z tymi naszymi dzieciaczkami,możesz spróbować z zabawkami,albo wymyślać zobacz co tam jest jakie ładny domek,chmurka itp zagadywać dziecko czasami pomagało;]

ja naszczescie nie miałam bardzo dobrzego problemu ale wlasnie sprobuj moze zabawic jakimis zabawkami, balonikiem.

Do góry