reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sosnowieckie Centrum Opieki nad Matka i Noworodkiem

neilaaa

Fanka BB :)
Miasto
Zagłębie Dąbrowskie
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie.
Czy któraś z Was miała przyjemność być (rodzić) w Sosnowieckim Centrum Opieki nad Matką i Noworodkiem. Otworzono go niedawno (grudzień 2010). Może znacie lekarzy którzy tam przyjmują ? Chciałabym aby moją ciąże prowadził lekarz przyjmujący w szpitalu sosnowieckim, albo dąbrowskim (moja pani doktor niestety pracuje w szpitalu w Mikołowie) ale do tej pory niestety nie trafiłam na takiego.

reklama
Ja tam rodzilam tydzien temu.
Oddzialy ladne, przepelnione. Jeszcze maja spory balagan, za oknem polozniczego rusztowanie i remont- nic przyjemnego, kiedy w czasie obchodu robotnicy zagladaja przez okno. Opieka- zalezy na jaka zmiane sie trafi i na jaka osobe. A sa rozne, bo to mieszanka z wszystkich sosnowieckich szpitali. Co do lekarza... Jesli liczysz, ze przy porodzie bedzie obcny Twoj lekarz, to nie licz na to. Tam sie tego nie praktykuje. Jest obecny ten lekarz, ktory akurat ma duzyr, no chyba, ze sobie oplacisz jego obecnosc.
Sale chorych male z lazienka (prysznic, kibelek). Ja mialam na patologii 3-osobowa, a na polozniczym 2-osobowa. Sala porodowa wielolozkowa.

Madie czekałam na twoją relację z porodu ..Bo podczytywałam ,ze właśnie masz rodzić w tym nowym centrum ...Powiem ,że takie mam mieszane teraz uczucia bo rodziłam W szpitalu Sw Barbary w centrum to był szpital z certyfikatem Przyjazny Dziecku ..opieka doskonała mając porównanie np Z Dąbrową ...
A tu sale nadal do kilku porodów szok ..gdzie to standardu Europejskiego ?
Noi ta mieszanka personelu .... tutaj akurat aż trzech szpitali z opiniami ...różnymi wręcz skrajnymi ....

neilaaa wiem, ze doktor Agnieszka Potępa tam pracuje, a przyjmuje w Dąbrowie na Hucie lub ma prywatny gabinet w Będzinie. Lekarka bardzo fajna, warta polecenia. Odpowiada na wszystkie pytania i prosty sposób.
Ja jestem z niej zadowolona.

Powiem tak- na patologii (spedzilam jedna dobe) polozne takie w miare, chociaz malo delikatne przy badaniu. Ale na fajnych lekarzy trafilam.
Na porodowce polozne super, bardzo mile i pomocne.
Na poloznictwie i noworodkach- na rozne sie trafia.

Ja rodziłam w grudniu jeszcze na starym oddziale na "dwójce". Także o oddziale na "jedynce" mało wiem. Natomiast personel jest ten sam. Osobiście z opieki jestem zadowolona. Spędziłam w szpitalu 8 dni (po powikłaniach przy porodzie) i większość czasu leżąc. Położne na porodówce i na położnictwie według mnie super. Bardzo pomocne, miłe, zawsze doradziły jak był jakiś problem. Z niektórymi można było poplotkować i pośmiać się;-). Co do babek z noworodków ogólnie nie narzekam, choć tu zależało która była na zmianie.

Acha, ja chodzę do lekarza, który pracuje w tym szpitalu. I akurat był przy moim porodzie. Ale z tego co wiem przy porodzie jest raczej lekarz dyżurujący.

Co do doktor Potępy faktycznie przyjmuje na Hucie jak doktor Jackiewicz ..ale co do lekarzy to mnie nie interesuje kto odbiera poród .Najważniejsza opieka położnych a te w dwójce były do rany przyłóż ,,i o to chodzi podczas porodu by nie mieć traumy A sama rodząca też nie zawsze jest miła ..:-) i chcąca współdziałać ...

Panie z noworodków to właśnie różnie podchodzą ..to trzeba przetrwać albo nadopiekuńcze czyli strach ruszyć własne dziecko bądż totalnie olewające czyli opiękę trzeba mieć w genach ..

Ogólnie Madie przetarłaś nam szlaki ,,,,na pewno odwiedzę oddział koło kwietnia by mieć wyobrażenie co i jak ...zresztą trzeba dać radę samemu ...

Dziewczyny bardzo dziękuję za odpowiedzi. Ja trafiłam na dr Gałązkę (przyjmuje na Zagórzu w prywatnym gabinecie). Wiedziałam, że pracuje w "2" ale jak to sam powiedział, że teraz wszyscy się połączyli i są w Centrum. Ogólnie jestem na chwilę obecna z niego zadowolona, wcześniej chodziłam do niego państwowo ale było to dobre 5 lat temu.

reklama
Zawsze znajdzie się niemiła obsługa w szpitalu,ale to tylko wyjątkowe przypadki. Ogólnie rzecz biorąc,opinie na temat tego centrum opieki są dobre:)

Do góry