reklama
Dobrym sposobem też jest rozmieszanie na dłoni samoopalacza ze zwykłym balsamem i dopiero równomierne rozprowadzenie na skórze. Często ktoś się pyta czy się opalałam i dziwnie na mnie patrzy wiedząc, że jestem w ciąży, a ja mówię, że to słońce z tubki hihi.
Polecam teraz są przecież takie fajne samoopalacze.:-)
Polecam teraz są przecież takie fajne samoopalacze.:-)
M
mamu$ia
Gość
Solarium jak i ogólnie opalanie na słońcu w ciąży jest zabronione:-( Jeśli boisz sie sama zastosować samoopalacz (jak wiadomo trzeba zrobić wcześniej peeling i równomiernie rozprowadzić)to zapytaj w salonie kosmetycznym jakim zabiegom możesz sie poddać żeby maluszkowi nic sie nie stało
A
alka303
Gość
solarium zdecydowanie nie - ja polecam balsam brązowujący dove
beata1973
Fanka BB :)
Kochane ciężarówki z tym solarium to chyba nie tak do końca ... Mój gin wyraził zgodę na krótkie seanse na lampach bronzujących. Jestem łuszczykowcem i co fenomen natury atopowcem uczulonym na dziegć (chyba to tak się pisze) i jedyne co przed ciążą mogłam stosować to sterydy, które teraz wiadomo musiałam odstawić. Jedyny ratunek to lampy i bardzo tłuste kremy. Skoro lekarz pozwala to chyba nie powinno być aż tak bardzo szkodliwe. Wiadomo jak się przesadzi to i bez ciąży można sobie zaszkodzić.
zanet
Wdrożona(y)
No a wczoraj w tvn style mówili że solarium zdecydowanie Nie. i na słońcu też brzuch zasłaniać.
Sama nie chodziłam i nigdy chodzić w ciąży nie będe.
A i owszem zdania są rózne nawet w solarium pisze w regulaminie że można po konsultacjii z lekarzem. Co mnie nie przekonuje.
No chyba że to względy zdrowotne to wtedy co innego to tak jak z graniem leków kjtóre trzeba brać mimo ciązy jak się jest na coś poważnego chorym.
Sama nie chodziłam i nigdy chodzić w ciąży nie będe.
A i owszem zdania są rózne nawet w solarium pisze w regulaminie że można po konsultacjii z lekarzem. Co mnie nie przekonuje.
No chyba że to względy zdrowotne to wtedy co innego to tak jak z graniem leków kjtóre trzeba brać mimo ciązy jak się jest na coś poważnego chorym.
szczesliwa
solka w ciaży nie-juz ktos pisał ryzyko poronienia
a po ciązy mniejsze ilosci i jak sie karmi piersia to nalezy piersi chronic!
a moze prysznic brązowujący? efekt opalenizy bez smażenia sie:-)
a po ciązy mniejsze ilosci i jak sie karmi piersia to nalezy piersi chronic!
a moze prysznic brązowujący? efekt opalenizy bez smażenia sie:-)
reklama
beata1973
Tak Drogie Cieżaróweczki opalanie natryskowe, samoolpalacze itp są dobre jeżeli robimy to tylko dla urody, ale tak jak w mojm przypadku bez solarium można by popaść w depresję ... a tymbardziej, że ciąża nasiliła wysyp łuszczycy więc moje ciało w pewnych miejscach jest prawie żywą szczypiąco-swędzoco-piekącą raną i mimo całego uczucia do dzidzi nie jestem w stanie powiedzieć, że odstawiła bym solarium na okres ciąży. Jest to niewykonalne ...
Podziel się: