reklama
Rozwiązanie
Ja gdzieś czytałam, że powinno się pić max pół szklanki dziennie i sama też tak pije jakoś chyba od 16tyg bo mi się pojawiły leukocyty w moczu no i też rozcienczam
Maxime
Fanka BB :)
Pamiętaj że żurawina działa moczopędnie ja piłam ze względu na kamicę nerkową a nic innego w ciąży nie mogłam brać, to był kieliszek dziennie tuż przed posiłkiem. Nie wiem jak Ty ale ja i bez żurawiny chodziłam do toalety milion razy na końcówce ciąży a po wypiciu tego soku to już prawie tam zamieszkałam
Ja bardziej na żelazo go od wczoraj zaczęłam pić i chodzi mi o zbicie białka w moczu bo miałam 1,0 lecz nie wiem czy to z infekcji czy coś poważnego. Opuchlizna ze stóp sama zeszła odkąd zaczęłam leżeć/spać z nogami do góry a ciśnienie mam niby ok - bo czytałam ze ten sok dziala zdrowotnie i niby nogi przestaną puchnąć oraz na cisnienie pomoze i zelazo podniesie i wgl wczoraj wypiłam 5ml a dzis rano 10ml bo niby mozna 25ml rano i 25ml wieczorem tylko nie wiem ile mozna w ciazyPamiętaj że żurawina działa moczopędnie ☺ ja piłam ze względu na kamicę nerkową a nic innego w ciąży nie mogłam brać, to był kieliszek dziennie tuż przed posiłkiem. Nie wiem jak Ty ale ja i bez żurawiny chodziłam do toalety milion razy na końcówce ciąży a po wypiciu tego soku to już prawie tam zamieszkałam
Cześć, widzę ze temat stary, ale czy któraś z Was piła może sok żurawinowy sprzedawany w Netto marki dr Juice? Na etykiecie jest napisane, że to 100% soku z żurawiny (bez dodatku cukru), bezpośrednio tłoczonego, nie z koncentratu. Sok jest jednak podejrzanie słodki i dosyć tani - nie wiem, co o nim myśleć
Coffe18
Fanka BB :)
Hmmm dziwne… osobiście za litrową butelkę soku 100% żurawiny płacę ok 18 zł , ze słodkim smakiem to on nie ma nic wspólnego cierpkie to i kwaśne okrutnieCześć, widzę ze temat stary, ale czy któraś z Was piła może sok żurawinowy sprzedawany w Netto marki dr Juice? Na etykiecie jest napisane, że to 100% soku z żurawiny (bez dodatku cukru), bezpośrednio tłoczonego, nie z koncentratu. Sok jest jednak podejrzanie słodki i dosyć tani - nie wiem, co o nim myśleć
Na twoim miejscu poszukałabym chyba czegoś innego
Podziel się: