reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śluz w drugim trymestrze

Inofs

Fanka BB :)
Jaki powinien być prawidłowy śluz w drugim trymestrze ciąży? Jestem w 22 tygodniu, mam taki gęsty białawy śluz coś jak krem. Jest go dość duzo. Bez żadnych grudek, biały o konsystencji kremu.. czy tak może być?

reklama
Rozwiązanie
Tak, bardziej mi chodziło czy kremowy biały jest ok? Do lekarza idę w poniedziałek ale na polowkowe i nie wiem czy panikować :)
A jak z zapachem? Jeśli nie jest "nieprzyjemny" to myślę, że wszystko ok. :)

Tylko nie próbuj grzebać sobie samej w pochwie. Przez przypadek możesz wprowadzić jakieś bakterie, albo się zadrapać.

Ocenić możesz tylko śluz który już wypłynął. ;)
Jaki powinien być prawidłowy śluz w drugim trymestrze ciąży? Jestem w 22 tygodniu, mam taki gęsty białawy śluz coś jak krem. Jest go dość duzo. Bez żadnych grudek, biały o konsystencji kremu.. czy tak może być?
Nie ma czegoś takiego jak "prawidłowy śluz". Wygląd i konsystencja zależy od stężenia hormonów, leków które przyjmujesz, higieny i pewnie jeszcze setki zależnych. [emoji846]

Można za to mówić o nieprawidłowym śluzie. Kolor zielony i nieprzyjemny zapach to alarm do natychmiastowego stawienia się u lekarza.

Jeśli nie potrafisz stwierdzić czy Twój śluz jest ok, skonsultuj to z lekarzem. [emoji846]

Tak, bardziej mi chodziło czy kremowy biały jest ok? Do lekarza idę w poniedziałek ale na polowkowe i nie wiem czy panikować :)
A jak z zapachem? Jeśli nie jest "nieprzyjemny" to myślę, że wszystko ok. :)

Tylko nie próbuj grzebać sobie samej w pochwie. Przez przypadek możesz wprowadzić jakieś bakterie, albo się zadrapać.

Ocenić możesz tylko śluz który już wypłynął. ;)

Rozwiązanie
Do góry