reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śluz płodny

Madziulkaaa

Fanka BB :)
Witam dziewczyny mam taki problem i może się spotkaliście z tym? Cykle mam 28/29 dniowe ,ale ostatni mój cykl Miał 33 dni pierwszy raz spóźnił mi się okres tyle czasu .Dzisiaj 11 dc ,ból sutków i podbrzusza jak na owulacje , na papierze minimalnie śluzu płodnego ... to nie czas na owulacje, Chyba jest zbyt wcześnie ,czy możliwe ze dzisiaj wystąpiła? A ja nie mam męża w domu :(((( czy to może znaczy ze jeszcze się rozkreci ?bóle są także przed owulacja?? Na ile przed owulacja występuje sluz płodny ? Zwariuje chyba , wspomnę ,ze Biorę olej z wiesiołka na poprawę śluzu ... . Co wy na to ? Nie chciałabym przegapić owulacji ale dzis niestety nie mam męża :( za wszysykie odpowiedzi z góry dziękuje 😘

reklama
Rozwiązanie
Szczyt śluzówki to nie koniecznie gdy jest go najwiecej, liczy sie jego jakość. U mnie jest tak wodnisty, ze nie zauważalny, tylko czuje jak wypływa woda.
Każda kobieta moze inaczej odczuwać szczyt.
Także trudno określić. Ja mierze temperatury, a i tak czasem mam watpliwości.
U mnie we wtorek wieczór był konkretny śluz rozciągliwy ,ale już w środę mało a partnera miałam dopiero właśnie w środę , czekam może się udało
Ciezko stwierdzić. Czasem tak mam ze po długim cyklu jest krótszy.
Moze jeszcze sie sluz rozkręci.
Liczę na to , ale nie wiem dlaczego jest pomieszany taki biały jak balsam z takim jak białko jaja ... wczoraj taki był już późnym wieczorem ... i teraz nie wiem ... rozkreci się albo to koniec i już nie zdążymy w tym cyklu :(

reklama
Żeby wiedzieć czy jest owulacja ,to trzeba iść do gina na monitoring, a robiłaś jakieś podstawowe badani?
U nas w mieście jest 3 dobrych ginekologów do 2 umówić się na wizyty graniczy z cudem maja takie terminy a mój jest na urlopie :( dzis mam tez ból jajników i znowu teoche śluzu płodnego , czyli chyba dzisiaj jest tez szansa?

Może kup w aptece takie testy owulacyjne ? ja przy pierwszym dziecku stosowałam, też staraliśmy się z mężem pół roku ,ale to bardziej u niego był problem. Teraz zaczynamy starania o drugie bobo i ja piję siemię lniane podobno też poprawia śluz 😉poza tym dużo luzu , głowa do góry i bez stresu 💕 najlepsza metoda odpuścić w głowie 💪

Może kup w aptece takie testy owulacyjne ? ja przy pierwszym dziecku stosowałam, też staraliśmy się z mężem pół roku ,ale to bardziej u niego był problem. Teraz zaczynamy starania o drugie bobo i ja piję siemię lniane podobno też poprawia śluz 😉poza tym dużo luzu , głowa do góry i bez stresu 💕 najlepsza metoda odpuścić w głowie 💪
Ja i tak w tym mscu się uspokoiłam 😅 najbardziej zastanawiający jest fakt ze miałam taki długi cykl a czułam wczoraj owulacje i miałam śluz płodny , już późnym wieczorem to było go dużo . I nie wiem czy to dopiero zaczyna się przed owulacja czy właśnie miała miejsce wczoraj bo dzisiaj mnie tez boli brzuch i piersi ... ja biorę olej z wiesiołka a siemię czytałam ze stosuje się po owulacji . Do owul właśnie olej a po siemię

Dopuki nie zniknął jest szansa.
W NPR zasady sa takie, ze po szczycie śluzu czeka sie na 3 wyższe temperatury i dopiero sa dni bezpłodne. Wiec jak widac nawet po zaniku śluzu sa jeszcze szanse, mniejsze, ale sa

Dopuki nie zniknął jest szansa.
W NPR zasady sa takie, ze po szczycie śluzu czeka sie na 3 wyższe temperatury i dopiero sa dni bezpłodne. Wiec jak widac nawet po zaniku śluzu sa jeszcze szanse, mniejsze, ale sa
Dzisiaj czytałam ,ze patrzy się na szczyt śluzu i Owulacja może nastąpić, w dniu lub 1 dzień po szczycie ... ale jeszcze ,ze Dopiero 4 dnia po szczycie śluzu ,zaczyna się okres niepłodny , u mnie by się zgadzało , dopiero w niedziele zauwazylam,ze
Już śluz był biały i lepki .Mialam
Śluz w poniedziałek ,wtorek miałam go dużo późnym wieczorem i w środę jeszcze widziałam Na papierze , tak do południa ... o 16 dorwalam chłopa 😅 ale się zastanawiałam czy już nie za późno? czy nie za mało śluzu ,ze już owulacja pewnie miała miejsce we wtorek ,bo wtedy mialam bóle jajników i najwiecej śluzu . Cykl miałam 33dni ale owulacje i śluz czulam
10 i 11dc dziwne , dzis 17 dzień i nic nie czuje żeby jajniki bolały .Mam nadzieje ze w tym mscu się uda :( w zeszłym nawet śluzu nie mialam

reklama
Szczyt śluzówki to nie koniecznie gdy jest go najwiecej, liczy sie jego jakość. U mnie jest tak wodnisty, ze nie zauważalny, tylko czuje jak wypływa woda.
Każda kobieta moze inaczej odczuwać szczyt.
Także trudno określić. Ja mierze temperatury, a i tak czasem mam watpliwości.

Do góry