reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Śluz jak płodny od dłuższego czasu

Hej kobietki,
Może jednak ten post trafi do którejś z was z podobną sytuacją. Czy zdarzyło wam się tak aby przez około dwa tygodnie mieć śluz płodny? U mnie przez 4 dni był, potem zniknął i pojawił się wodnisty mleczny, a niedawno znów rozciągliwy przejrzysty... i tak na zmianę nawet w ciągu dnia - raz taki- raz taki... pierwszy raz tak mam i nie mam pojecia o co chodzi w tym cyklu. Na monitoring niestety nie zapisałam się jeszcze bo to nasze pierwsze podejścia

reklama
Hej kobietki,
Może jednak ten post trafi do którejś z was z podobną sytuacją. Czy zdarzyło wam się tak aby przez około dwa tygodnie mieć śluz płodny? U mnie przez 4 dni był, potem zniknął i pojawił się wodnisty mleczny, a niedawno znów rozciągliwy przejrzysty... i tak na zmianę nawet w ciągu dnia - raz taki- raz taki... pierwszy raz tak mam i nie mam pojecia o co chodzi w tym cyklu. Na monitoring niestety nie zapisałam się jeszcze bo to nasze pierwsze podejścia
Jak długo prowadzisz obserwacje śluzu skoro to wasze pierwsze podejście?

Śluz zaczęłam obserwować od maja
A ograniczasz obserwacje tylko do śluzu?

Ogólnie jakość śluzu zależy od wielu czynników np. od nawodnienia organizmu. Poza tym jak wyżej, śluz płodny nie daje gwarancji owulacji.

No i trochę krótko się obserwujesz. Żeby wypracować model najlepiej obserwować się min rok. Prowadzić karty obserwacji. Śluz obserwować razem z pomiarem temperatury (stosując odpowiednie zasady).

reklama
Do góry