reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śluz a tabletki antykoncepcyjne

nasturcjja

Fanka BB :)
Hej. Dzisiaj wzięłam 4 tabletkę Vibin Mini. Zauważyłam u siebie dużo więcej śluzu niepłodne, raczej żółtego, czasami bywa przezroczysty. Czy to normalna reakcja? Nie znam się, nigdy nie brałam tabletek anty i zastanawiam się czy wszystko jest Ok.
Drugie pytanie. Czego nie można jeść przy tabletkach antykoncepcyjnych? Czytałam ze nie można pic soków z cytrusów i jeść siemienia lnianego, a coś poza tym?

reklama
Hej. Dzisiaj wzięłam 4 tabletkę Vibin Mini. Zauważyłam u siebie dużo więcej śluzu niepłodne, raczej żółtego, czasami bywa przezroczysty. Czy to normalna reakcja? Nie znam się, nigdy nie brałam tabletek anty i zastanawiam się czy wszystko jest Ok.
Drugie pytanie. Czego nie można jeść przy tabletkach antykoncepcyjnych? Czytałam ze nie można pic soków z cytrusów i jeść siemienia lnianego, a coś poza tym?
Na 1 pytanie ci nie odpowiem.
Co do drugiego to ja jadłam wszytsko, siemieniem zageszczalam zupy a Soki z cytrusów piłam często.

Od 16 lat biorę tabletki z przerwami na ciążę i nie słyszałam o tym żeby czegoś nie jest. Całe życie jadłam wszystko. Skuteczność bez wpadek 🤔

Od 16 lat biorę tabletki z przerwami na ciążę i nie słyszałam o tym żeby czegoś nie jest. Całe życie jadłam wszystko. Skuteczność bez wpadek 🤔
Nie wiem, tak wyczytałam w necie.. ze nie można pic soku grefrutowego ( a tak lubię :(( ) i pomarańczowego i jeść siemienia lnianego i za bardzo nie przesadzać z lekami. Ogólnie może za bardzo przeżywam to wszystko. Bardzo boje się aktualnie niechcianej ciąży, jestem za młoda. I pewnie wczoraj czytałyście o tym moim jednym teście z cieniem, a drugi z tego samego moczu negatyw 🤦‍♀️ Do teraz to mnie niepokoi, mimo negatywnych testów rano.

Przez ponad 10 lat brałam tabletki i jadłam co chciałam. Ciazy nie było.
Co do śluzu ci nie powiem, bo każda kobieta może nieco inaczej reagować na tabletki. U mnie nadmiaru śluzu nie było.
Jestes pewna, ze śluz jest wynikiem tabletek?
Tabletki to hormony, trzeba o tym pamiętać. Pierwsze opakowanie może odbić się czkawka ale kolejne już powinny być przyjęte normalnie.

Przez ponad 10 lat brałam tabletki i jadłam co chciałam. Ciazy nie było.
Co do śluzu ci nie powiem, bo każda kobieta może nieco inaczej reagować na tabletki. U mnie nadmiaru śluzu nie było.
Jestes pewna, ze śluz jest wynikiem tabletek?
Tabletki to hormony, trzeba o tym pamiętać. Pierwsze opakowanie może odbić się czkawka ale kolejne już powinny być przyjęte normalnie.
Nie wiem czy jest wynikiem tabletek, tak podejrzewam..

reklama
Do góry