reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ślub 4 miesiące po porodzie.

becia.25

Fanka BB :)
Cześć kochane. Potrzebuje porady.
wlasnie dowiedziałam się ze jestem w ciąży. Termin porodu przypada na mniej lub równo 4 miesiące przed ślubem, który z narzeczonym mamy zaplanowany już prawie od roku.
o ile samym ślubem nie przejmuje się, wiem ze nasza dzidzia będzie miała na ten czas dobra opiekę tak przejmuje się suknia ślubna...
Jak to zorganizować jeśli chodzi o wybór sukni? Przymiarki? Po porodzie przecież nie będę kupowała sukni od razu bo ciało nie wróci do normy... a na te 2 miesiące lub miesiąc przed ślubem będzie za późno. Czy powinnam teraz zacząć przymiarki póki jestem w pierwszym trymestrze i brzuszka jeszcze nie widać? Zupełnie nie mam pomysłu co ronić ..

reklama
Rozwiązanie
Jak tak patrzę po sobie to chyba mierzyłabym suknie około 5 miesiąca ciąży. Każdy organizm inaczej się regeneruje, ale wydaje mi się że 4 miesiące po porodzie brzuszek całkiem nie zniknie.
A później oczywiście przymiarka parę tygodni przed ślubem, żeby zdążyli dopasować.
Myślę, że nie masz co się martwić. Przymiarki sukni powinnaś mieć jakoś miesiąc przed ślubem, wiec będziesz już po porodzie i krawcowe w salonie sukien ślubnych zrobią potrzebne poprawki. Ja moja suknię kupiłam prawie rok przed ślubem, bo akurat były wyprzedaże i ta która mnie się podobała była przeceniona o 50%. Przez ten rok suknia była w magazynie salonu i właśnie jakoś miesiąc przed ślubem miałam pierwszą przymiarkę, a 3 dni przed ślubem była kolejna przymiarka i jeżeli wszystko było okej, to mogłam zabrać suknie do domu, a jeżeli wymagała poprawek, to były robione od ręki na miejscu

Zależy czy będziesz kupować czy szyć na miarę. Jeśli kupować to musisz się zorientować ile taką suknie sprowadzają :) ja bym się wybrała a jak Ci się spodoba coś to powiedziała o sytuacji i już. Ja 4 msc po porodzie miałam 2kg do przodu i lekki brzuszek ale wiadomo że każda kobieta ma inaczej :)

Ba
Zależy czy będziesz kupować czy szyć na miarę. Jeśli kupować to musisz się zorientować ile taką suknie sprowadzają :) ja bym się wybrała a jak Ci się spodoba coś to powiedziała o sytuacji i już. Ja 4 msc po porodzie miałam 2kg do przodu i lekki brzuszek ale wiadomo że każda kobieta ma inaczej :)
Bardzo często można kupić suknie z ekspozycji i wtedy jest dostępna od ręki i nie trzeba jej sprowadzać

Kochana miałam brać ślub w lipcu, suknia w szafie, przełożyliśmy przez covid na maj, rodzę w styczniu, liczę że suknia będzie pasować, jak nie to krawcowa, ostatnie przymiarki i tak są na kilka dni przed ślubem.

Kochana miałam brać ślub w lipcu, suknia w szafie, przełożyliśmy przez covid na maj, rodzę w styczniu, liczę że suknia będzie pasować, jak nie to krawcowa, ostatnie przymiarki i tak są na kilka dni przed ślubem.

Jestem w identycznej sytuacji! Ślub biorę 17.października, syn będzie miał dokładnie 4 miesiące. Ja znalazłam krawcowa jak byłam w 5msc., z którą się umówiłam ze we wrześniu zacznie powoli coś ogarniać dla mnie ale suknie uszyje na ostatnią chwilę, tak aby była idealna. Polecam Ci znaleźć taką krawcowa, aby Cię "wpisała w kalendarz" z szyciem na ostatnią chwilę przed ślubem.

reklama
Cześć kochane. Potrzebuje porady.
wlasnie dowiedziałam się ze jestem w ciąży. Termin porodu przypada na mniej lub równo 4 miesiące przed ślubem, który z narzeczonym mamy zaplanowany już prawie od roku.
o ile samym ślubem nie przejmuje się, wiem ze nasza dzidzia będzie miała na ten czas dobra opiekę tak przejmuje się suknia ślubna...
Jak to zorganizować jeśli chodzi o wybór sukni? Przymiarki? Po porodzie przecież nie będę kupowała sukni od razu bo ciało nie wróci do normy... a na te 2 miesiące lub miesiąc przed ślubem będzie za późno. Czy powinnam teraz zacząć przymiarki póki jestem w pierwszym trymestrze i brzuszka jeszcze nie widać? Zupełnie nie mam pomysłu co ronić ..

Ja kupowałam suknie 3 miesiące przed ślubem, a ostatnie przymiarki miałam jakoś dwa tyg przy ślubem. Także myślę, że nie będziesz miała z tym problemu 😉

reklama
Jak tak patrzę po sobie to chyba mierzyłabym suknie około 5 miesiąca ciąży. Każdy organizm inaczej się regeneruje, ale wydaje mi się że 4 miesiące po porodzie brzuszek całkiem nie zniknie.
A później oczywiście przymiarka parę tygodni przed ślubem, żeby zdążyli dopasować.

Rozwiązanie
Do góry