reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słowniczek naszych dzieciaczków

moja niunia juz bardzo duzo mowi, znajomi i rodzinka sa zaskoczeni ze ja rozumieja :-D:-D:-D
ale do moich ulubionych slowek ze slownika mego dziecka naleza:

kogi kogi - z drugiej strony
wujek z "h" zamiast "w" :-D:-D
łoło - wózek oraz rowniez łóżeczko
kuf - kubek z piciem
do picicia - do picia
mamimi - mamusia (teraz juz tak bardzo zadko mowi poniewaz ladnie wychodzi jej po prostu mamusia)
mekeno - smacznego
apko - jabłko
jonony - okreslenie na kolor choc wciaz sie zastanawiam czy zielony czy czerwony
bobra bobra - dobra dobra
tkank you bardzo - dziekuje bardzo
wczoraj dostala trzy koniki (imitacje pony) babcia pokazala jej jak koniki robia i od wczoraj jest non stop: patataj patataj hahaha (haha jest imitacja rżenia konia :-D:-D)

reklama
Ala mnie wczoraj zaskoczyła, mówiąc po skończonej kolacji: kukuje:-) czyli dziękuję ! niby normalne,a w wykonaniu dziecka po prostu super! Teraz ciągle to powtarza:-)

:-D:-D:-D moja mowi tak samo kukuje ale jeszcze dodaje np. kukuje ci bajdzo moja babciu albo kukuje ci bajdzo moja mamo :-D:-D

Moja mówi już własciwie wszystko, jedno co jej pozostało to na ptaszka mówi TAPEK:-). I latają sobie tapki po niebie hihhi.

pipa :-)-pizza :-)
buka-bułka
tubi tubi-teletubiś
bajka-bajka
pi-śpi
nano-ciemno
katki-kwiatki
kem-krem
pakapaka-koparka
kuka-wujek
kuje kuje-dziękuję
pupa-piłka, ale i kupa

Gratulacje dla wszytkich malych gagatkow:tak::-D:-)
U nas jest

mama,mamo,tata,tato,baba,babo,dziadzia,ciocia,daj,nie,tak,niema,oko.
tagak-wiatrak
lala.po,nono-teletubisie
hopa,baaa-pilka
tsy-trzy
lala-lalka
kra-ptaki
papa-papa
kap kap-deszcz woda
brum-auto,motor
mniam,mniam-jedzenie
mama tań-mama wstań(co rano to slysze)
Potrafi zlozyc krotkie zdania z tych wyrazow.No i oczywiscie po swojemu cos tam nawija:)
A poza tym to zna na pamiec juz prawie wszytskie litery alfabetu.I ladnie je wymawia.Nasladuje zwierzeta.Cyfry rozponaje do 5.oraz cztery figury.lecz tego nie umie wymawiac.

Do góry