reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie przekąski

Miasto
kraków
Wafle ryżowe uważam, że są ok, ale nie zaspokajają niestety głodu. Moja taka przekąską jest kisiel gorący instant. Dodaje do niego musli i jeszcze słodzę słodzikiem i trochę ociepla brzuch-a co za tym idzie trochę oszukuje nasz brzuch uczuciem sytości.:-)

reklama
Kisielkiem nie zaspokoi się głodu skutecznie i na długo. Ja robię sobie pożywne kanapki z razowego chleba, rukoli i szynki:) Pyszne i bardzo zdrowe, wystarczy zjeść jedną i można mieć spokój na długi czas, do tego jakieś jabłko i mamy prawdziwy posiłek:)

A ja uwielbiam naleśniki z truskawkami i bitą śmietaną, pycha :) Idzie lato, będą truskawki, już nie mogę się doczekać.

jak potrzebowałam czegoś słodkiego na diecie to sięgałam po batoniki takie z płatków śniadaniowych (około 100 kcal) :) albo po owoc jakiś, najchętniej banana (chociaż wiem, że na diecie zalecanie nie są, to jednak chyba lepsze to niż batonik ;) )

Ja chętnie sięgam właśnie po wafle ryżowe, ale w czekoladzie deserowej. Kupuję takie z 4 sztukami i akurat wystarcza mi na 2 przekąski.

Ja staram sie jesc co 2.5 - 3h pomiedzy posilkami pije wode i zielona herbate.Jesli czuje ze powinnam cos podjesc to siegam po landrynke bez cukru/gume do zucia/ lub jakis lekki owoc i staram sie odwrocic uwage od jedzenia ogladajac np ciuchy w sklepie w rozmiarze M:tak::-D

reklama
Dobrym pomysłem na niskokaloryczną przekąskę jest np. koktajl z jogurtu naturalnego i owoców (do wyboru: truskawki, jagody, maliny, kiwi, brzoskwinie) lub jogurt naturalny z kakao lub miodem, lub musli przygotowanym z samodzielnie w domu (płatki owsiane lub żytnie z owocami suszonymi takimi jak żurawina, śliwka, rodzynki). Również owoc jest dobrą przekąską pomiędzy posiłkami. Oczywiście wiadomo, że nie mogą to być porcje wielkości normalnego posiłku, przekąska ma być mała, a syta. Jeżeli ma się ochotę na coś słodkiego to polecam domowe ciasto, a z dodatkiem owoców będzie dodatkowo zdrowsze :)

Do góry