reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Slaby przyrost wagi

Nalia91

Fanka BB :)
Czesc,Ada urodziła się z wagą 2810, najnizsza waga 2720. Teraz ma 3.5 mca (dokladnie 16tyg) i wazy 5930g. 12 dni temu wazyla 5750. Dotychczas wzrosty byly ok, choc malaly. Teraz wychodzi 15g na dobe, a msiazkowe mininum to 17-18g. Karmie tylko piersia, Ada je co 2-3h i czesciej sie nie domaga. W zalaczenku historia wazenia. Czy jest sie czym martwic? Ada jest radosna i bardo ruchliwa. Ma lekką asymetrie. W zalaczniku dodaje przyrosty.

Załączniki

• Screenshot_20181031-124905_Child Growth Tracker.jpg
    Screenshot_20181031-124905_Child Growth Tracker.jpg
    122,1 KB · Wyświetleń: 118
  • Screenshot_20181031-125417_Child Growth Tracker.jpg
    Screenshot_20181031-125417_Child Growth Tracker.jpg
    138 KB · Wyświetleń: 111
reklama
Ja jestem na tyle panikara, ze tez bym się martwiła, chociaż roznica miedzy książkowymi przyrostami a Twoimi jest nie wielka. Może skontaktuj się z pediatra? On na pewno rozwieje twoje wątpliwości :)

Na tez byłam i w sumie nadal jestem zafiksowana na punkcie wagi mojego niemowlaczka ale tutaj nie doszukiwalabym sie czegos zlego. Dziecko to nie maszyna i nie da s jej zaprogramowac do konca. Do pol roku powinno pozwoic swoja wage urodzeniowa wiec ten maly cel macie juz osiagniety. Ja bym przejmowala sie gdyby te przyrosty byly naprawde male a tutaj wszystko jest ok. 15 gram a 17 gram to naprawde margines bledu. Ale oczywiscie zapytaj pediatry. Moja by sie pismuala to wiem na bank:)

Z własnego doświadczenia wiem czym jest problem z wagą. :sad: Nasz synek urodził się z waga 2.670 najmniej ważył 2.300 a urodził się w 35 tc. Waga rosła bardzo wolno do tego doszła żółtaczka niemowlęca i zagrożenie powrotem do szpitala. Ogólnie ma sa kra ... położna kazała dokarmiać mm. Ale ja byłam uparta, bo bardzo chciałam karmić piersią, a mleko z butelki małemu nie pasowalo. Myśle , że takie lekkie odchylenia od tego ile mała przybiera nie są alarmujące. Oczywiście lekarz powinien się wypowiedzieć. Ale nie poddawaj się/ karm dalej piersią. :) 3mam kciuki.

Do góry