reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słabo wyczuwalne ruchy ale sa

Kejjt

Aktywna w BB
Witajcie kobitki doradzcie coś bo już wariuje nie wiem co robić . Jestem w 30 -tym tyg ciąży od wczoraj słabo wyczuwalne ruchy ale są dzisiaj to samo. Twardy brzuch ale ostatnio mam dość często i biorę 3x2 magnez na dodatek pobolewa brzuch na wysokości biodra po lewej stronie i mam wrażenie że skręca mi jelita . Strasznie burczenie jakbym była głodna nie wiem do czego to porównać zdążyło się to pierwszy raz . Czy powinnam jechać na IP?

reklama
Ja bym pojechała dla własnego spokoju, a próbowałaś coś słodkiego zjeść? położyć się na boku?
Chodzi o to że tak próbowałam pobudzić słodkim ale jest mniej kopnięć niż wczoraj ale są kopać kopnie że 3-4 razy tak na 2-3godziny dodam że mam łożysko na przedniej ścianie. Czy moje maleństwo mogło się tak ułożyć i jest mniej wyczuwalne ??

Chodzi o to że tak próbowałam pobudzić słodkim ale jest mniej kopnięć niż wczoraj ale są kopać kopnie że 3-4 razy tak na 2-3godziny dodam że mam łożysko na przedniej ścianie. Czy moje maleństwo mogło się tak ułożyć i jest mniej wyczuwalne ??
kochanie, są dni intensywne i są dni śpiące. Aura za oknem nie sprzyja brykaniu 💕 tak, co do zasady łożysko na przedniej ściance tłumi ruchy, nie są aż tak spektakularne jak u tych z łożyskiem z tyłu.

Moje dziecko się czasami tak ułoży, że faktycznie czuję go dużo słabiej, ale na następny dzień już jest ok. Ja bym na Twoim miejscu pojechała na IP, będziesz spokojniejsza.

Witajcie kobitki doradzcie coś bo już wariuje nie wiem co robić . Jestem w 30 -tym tyg ciąży od wczoraj słabo wyczuwalne ruchy ale są dzisiaj to samo. Twardy brzuch ale ostatnio mam dość często i biorę 3x2 magnez na dodatek pobolewa brzuch na wysokości biodra po lewej stronie i mam wrażenie że skręca mi jelita . Strasznie burczenie jakbym była głodna nie wiem do czego to porównać zdążyło się to pierwszy raz . Czy powinnam jechać na IP?
Jeśli czujesz niepokój to ja bym pewnie pojechała. Ja w ostatniej ciąży też tak miałam, że non stop się martwiłam. Na szczęście dostałam angel sound i jak nie czułam ruchów to sprawdzałam serduszko. Trzymam kciuki za ostatnie tygodnie.

reklama
Ja tam zawsze jeździłam jak coś mnie niepokoiło. Mój syn rzadko się odzywał w brzuchu i niby wszystko ok, ale niepokój miałam całą ciążę.
Jak jest dzidzius ułożony?
Ostatnio był ułożony posladkowo. Pojechałam na IP z maleństwem wszystko wporzadku po prostu gorszy dzień miał. Za to mamusia mało na zawał nie zeszła tym bardziej że na tak zaawansowanym etapie mi już niestety straciłam ciążę 😥😥. Dziękuję za wsparcie i każde słowo otuchy 🥰❤️

Do góry