reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

slabe ruchy dziecka prosze o porade

NowaNatka

Fanka BB :)
Witam. Jestem w 23 t+2d do tej porry maly ruszal sie jak oszalaly . Od wczoraj ruchy ucichly tzn.rusza sie tylko gdy jem a tak to prawie wogole czasem jak przyloze reke do brzucha to czuje bukniecie ale takie jak przez poduszke czyli bardzo slabe bo normalnie byly to kopniaki. W nocy jest cisza kompletna nie rusza sie wcale. W czwartek bylam u lekarza i bylo wszystko ok.. dziewczyny czy to normalne?? Bardzo sie martwie bo to pierwsza ciaza .. prosze o odpowiedzi

reklama
Myślę, że to normalne, po 20 tyg też tak miałam, że młody szalał, ale czasem przez kilka dni był spokój i oczywiście łzy w oczach i panika ( również jest to moja pierwsza ciąża ), ale to na prawdę nic niepokojącego. Z resztą nie może być cały czas aktywny ;-) Jeszcze będziesz tęsknić za tym spokojem w brzuszku, ja już teraz pod koniec ciąży mam tak obolałe wnętrze, że szlak mnie trafia i baaaaardzo chcę aby już ze mnie wyszedł :-p

Chybra widze ze swietnie mnie rozumiesz bo ja tez zaraz panikuje ze cos nie tak jest:szok:dziekuje za odpowiedz .Tobie juz duzo nie zostalo wiec zycze szcesliwego rozwiazania:-)

Jak się Bobo słabo rusza, to zjedz czekoladę albo coli się napij, powinien się ożywić, a jeśli cokolwiek Cię martwi, to idź na USG choćby prywatnie, żeby się uspokoić :tak:

Zgadzam się z przedmówczyniami :) Zjedź coś słodkiego, u mnie to zawsze pomagało :)

natalkuś, też mam synka o imieniu Ksawery i też jesteśmy z Krakowa :) Skubaniec ma już prawie 1,5 roku :)

Wszystkim kobietkom życzę szczęśliwego rozwiązania! :)

Ja tez tak miałam ze jeden dzień dzidzia prawie w ogóle się nie ruszał i juz najczarniejsze scenariusze, olejny dzień tez słabo a na trzeci dzień już brykala. Lekarka powiedziała ze widocznie odwróciła się i kopała nóżkami do wewnątrz dlatego ciężko było ja wyczuc. Straszne są te schizy i rozterki ciazowe bo jak tu się nie stresowac...a mój mąż mówi ze tylko ja jedna taka panikara a okazuje się ze jest nas więcej ;)

I ja też teraz tak mialam że dwa dni nic prawie nie czułam nawet na leżąco wieczorem a to właśnie wtedy nasz dzidziuś najbardziej fika. Już sie niepokoiłam ale od wczoraj wrociło do normy, widocznie bobas musi miec czasem takie zmienne okresy i nie trzeba od razu wpadac w paranoje:)

reklama
U nas raz na 2 tyg. mały był bardziej aktywny i póżniej delikatne ruchy raz na jakiś czas, obroty :D słodycze, picie coli i inne zachęty nie działały na niego. Taki leniuszek po prostu z niego był :)

Do góry