reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Slaba kreska na teście ciążowym

Czy ten test jest jakoś dziwnie podświetlony? 10 dni do miesiączki to raczej niemożliwe, żeby test wyszedł.

reklama
Jeśli masz cykle 30 dniowe nawet mniej więcej to znaczy że jesteś w 20 dc. Nawet gdyby owulacja była w 16 dc to czas na zagnieżdżenie jest od 6 do 12 dni. Czyli czysto teoretycznie gdyby było to 6 dni a owulacja z jakiegoś powodu była u Ciebie 2 dni wcześniej to jest jakiś 0.0001 % szans, że test już to wykrył. Nie mówię, że ciąży nie ma bo może rzeczywiście owulacja była szybciej. Proponuję za jakieś 5 dni powtórzyć test po prostu [emoji3590]
Wlasnie sama tez sie tak zastanawiam i zadaje sobie pytanie na temat 😔 zrobilam 4 testy wszystkie negatywne tylko ten jeden mnie męczy 🤦🏼‍♀️ wszystkie testy robilam po godzinie 16, wiedz nie wiem od czego to zależy. Jedyną opcja jest chyba poczekać i zobaczyć, tylko ze ciekawość zżera 😂
Niby na każdym forum mówią ze test moze sie mylić tylko w jedna stronę bo jeśli sa juz dwie kreseczki to podobno jest ciąża, ale w sumie żadny test nie jest w 100% wiarygodny. Dziękuję bardzo za odpowiedź

Załączniki

• 16068429375282452482189136160348.jpg
    16068429375282452482189136160348.jpg
    995 KB · Wyświetleń: 153
To nie prawda, że test może się mylic w jedną stronę tylko. Bardzo często widać kreskę testową, a niektóre testy zwyczajnie oszukują. Jedyne co możesz zrobić to poczekać i powtórzyć test za kilka dni. No i test należy robic z porannego moczu. Sprawdź też czułość swoich testów. Jeśli chcesz je robić szybko niech mają czułość 10 mlU
Wlasnie sama tez sie tak zastanawiam i zadaje sobie pytanie na temat [emoji17] zrobilam 4 testy wszystkie negatywne tylko ten jeden mnie męczy [emoji2360] wszystkie testy robilam po godzinie 16, wiedz nie wiem od czego to zależy. Jedyną opcja jest chyba poczekać i zobaczyć, tylko ze ciekawość zżera [emoji23]
Niby na każdym forum mówią ze test moze sie mylić tylko w jedna stronę bo jeśli sa juz dwie kreseczki to podobno jest ciąża, ale w sumie żadny test nie jest w 100% wiarygodny. Dziękuję bardzo za odpowiedź

Wlasnie sama tez sie tak zastanawiam i zadaje sobie pytanie na temat 😔 zrobilam 4 testy wszystkie negatywne tylko ten jeden mnie męczy 🤦🏼‍♀️ wszystkie testy robilam po godzinie 16, wiedz nie wiem od czego to zależy. Jedyną opcja jest chyba poczekać i zobaczyć, tylko ze ciekawość zżera 😂
Mam aplikacje na której śledzę swoje cykle i ostatno trwał 40dni natomiast ostatnia miesiączka byla 2-7
Screenshot_20201201_171820_org.iggymedia.periodtracker.jpg

Hmmm w przypadku tak dużego wahania w cyklach gdzie jeden trwa 30 dni a drugi 40 dni to sprawa wygląda nieco inaczej. Owulacja mogła być na przykład 17 dnia cyklu i dziś byłoby już 13 dnpo a to znaczy, że test mógł już to wykryć. Czy obserwujesz śluz, temperature czy robisz testy? Żeby chociaż w przybliżeniu określic kiedy mogła być owulacja?
Mam aplikacje na której śledzę swoje cykle i ostatno trwał 40dni natomiast ostatnia miesiączka byla 2-7Zobacz załącznik 1208930

Hmmm w przypadku tak dużego wahania w cyklach gdzie jeden trwa 30 dni a drugi 40 dni to sprawa wygląda nieco inaczej. Owulacja mogła być na przykład 17 dnia cyklu i dziś byłoby już 13 dnpo a to znaczy, że test mógł już to wykryć. Czy obserwujesz śluz, temperature czy robisz testy? Żeby chociaż w przybliżeniu określic kiedy mogła być owulacja?
Nie mam pojęcia, nie śledzę raczej owulacji 😔 śluz jest mleczny, piersi bolą mnie po bokach, czasami dziwne kłucia w podbrzuszu. Samopoczucie, raczej jestem rozdrażniona i senna, ostatnio czuje sie tez jakby mnie brało przeziębienie, temperatura lekko podniesiona 37.2 i ciągle mi zimno. Oprócz tego nie zaobserwowałam innych zmian

Ale gdzie mierzysz tą temperature i o jakiej porze dnia?
Nie mam pojęcia, nie śledzę raczej owulacji [emoji17] śluz jest mleczny, piersi bolą mnie po bokach, czasami dziwne kłucia w podbrzuszu. Samopoczucie, raczej jestem rozdrażniona i senna, ostatnio czuje sie tez jakby mnie brało przeziębienie, temperatura lekko podniesiona 37.2 i ciągle mi zimno. Oprócz tego nie zaobserwowałam innych zmian

reklama
Do góry