Zacznę od tego, że przyjmuje tabletki antykoncepcyjne o bardzo słabej dawce hormonów, dokładnie Femoden. No i teraz taka sytuacja... przy zazywaniu drugiego opakowania tego leku, mówiąc więcej na poczatku 3 tygodnia stosowania przez weekend miałam biegunkę. Nie zastosowałam pomimo to dodatkowych tabletek anty. W piątek następnego tygodnia , przy 20stej tabletce znowu miałam biegunkę. W ten dzień dość do wspolzycia z wytryskiem w środku. Nie zastosowaliśmy dodatkowej ochrony. Nie przyjęłam też dodatkowej taetki że względu na biegunkę... Na dodatek nie zażyłam już 21 tabletki z opakowania, tylko postanowiłam zrobić qczesniej 7dmio dniowa przerwę. I tak, na 3 dzień po odstawieniu dostałam krwawienia lecz bardzo skąpego i bezbolesnego , ktore trwa już 4 dzień. Moje pytanie zatem, czy skuteczność tabletek anty została zachowana? I czy krwawienie wyklucza ciążę na 100%? Jak Wy uważacie Kobietki?
reklama
pietraczkaa
Fanka BB :)
Nie brałam tabletek nigdy, ale może trzeba przeczytać dokładnie ulotkę, w której powinno być wyjaśnione jak postąpić w przypadku pominięcia tabletki lub przy wystąpieniu innych dolegliwości jak biegunka czy wymioty. Na Twoim miejscu zmieniła bym tabletki bo te chyba są źle dobrane.
Ja stosuję już prawie 5 lat krążki antykoncepcyjne i chyba są dość skuteczne bo w ciąży nie jestem i nie byłam. Krążki również mają małą dawkę hormonów. I też dość szybko organizm wraca do równowagi, tego dokładnie nie wiem, bo dopiero będę rezygnować z antykoncepcji
Ja stosuję już prawie 5 lat krążki antykoncepcyjne i chyba są dość skuteczne bo w ciąży nie jestem i nie byłam. Krążki również mają małą dawkę hormonów. I też dość szybko organizm wraca do równowagi, tego dokładnie nie wiem, bo dopiero będę rezygnować z antykoncepcji
Hej, w ulotce niby pisze, że przy biegunce należy zażyć dodatkowa tabletkę, a ja tego nie zrobiłam, bo jakoś mi to umknęło. Z natury jestem dość roztrzepana . Pisze tam także, że przy pominięciu 1 tabletki w 3 tygodniu stosowania tabletek, należy zacząć kolejne opakowanie beż robienia 7dmio dniowej przerwy lub zrobić wcześniej przerwę tj. Od momentu pominięcia tej jednej tabletki. Potem już zacząć normalnie kolejne opakowanie. I tu jest wszystko dla mnie oczywiste, ale właśnie dodane tam jest także, że należy tak postąpić tylko i wyłącznie wtedy, gdy na 7 dni wcześniej tabletki były stosowane regularnie, a ja miałam te biegunki.... ciekawe czy to, że wystąpiło krwawienie przekreśla na 100 procent możliwość ciąży????Nie brałam tabletek nigdy, ale może trzeba przeczytać dokładnie ulotkę, w której powinno być wyjaśnione jak postąpić w przypadku pominięcia tabletki lub przy wystąpieniu innych dolegliwości jak biegunka czy wymioty. Na Twoim miejscu zmieniła bym tabletki bo te chyba są źle dobrane.
nasturcjja
Zrób test, wyjaśni się rób sobie w telefonie alarmy które będą Ci przypominać o tabletkach i o tym żeby zażywać „dodatkowa” w sytuacji biegunki
A kiedy najlepiej zrobić test , ten z krwi oczywiście, licząc od wspolzycia?Zrób test, wyjaśni się rób sobie w telefonie alarmy które będą Ci przypominać o tabletkach i o tym żeby zażywać „dodatkowa” w sytuacji biegunki
A mogłabyś uzasadnić swoja odpowiedź? Pragnę to zrozumieć. PozdrawiamMoim zdaniem prawdopodobieństwo ciąży jest bliskie 0.
Zwłaszcza, że wystąpiło krwawienie z odstawienia.
nasturcjja
No beta powinna wyjść tak od 11 do 15 dni od współżycia chodź były przypadki ze wyszło i po 9/10A kiedy najlepiej zrobić test , ten z krwi oczywiście, licząc od wspolzycia?
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dniaNo beta powinna wyjść tak od 11 do 15 dni od współżycia chodź były przypadki ze wyszło i po 9/10
reklama
nasturcjja
Daj Znać jaki wynik a może najpierw spróbuj sikanca żebyś mniej więcej wiedziała czego się spodziewać - do Ciebie należy wybór dziękuje i również pozddawiaaamDziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego dnia
Podziel się: