reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Skurcze 19 tydzień

Ja miałam dokładnie takie objawy od 17tc. Macica jeszcze taka malutka a stawiała się cała jak leżałam na plecach. Na początku nie przejęłam się tym, bo nie bolało, moja doktorka kazała się oszczędzać i brać duże dawki magnezu żeby wyciszyć macicę, bo to trochę za wcześnie na trening do porodu. Niestety moja macica rozkręcała się tylko bardziej i bardziej... Z mocnymi skurczami trafiłam do szpitala już w 20tc. Potem szyjka poleciała już szybko, skurcze na kroplówkach wyciszały się jedynie delikatnie. Przeleżałam cały maj, czerwiec i lipiec, pół w szpitalu, pół czasu w domu. Więc lepiej uważać, coś niegroźnego może się szybko przekształcić w groźną rzecz.
U mnie dzisiaj już lepiej, nie miałam tych skurczów :) ale mnie się nie stawiała jak leżałam cały czas tylko np przez chwilę jak się dopiero położyłam na wznak albo jak się przekręciłem z boku na plecy

reklama
Ja miałam dokładnie takie objawy od 17tc. Macica jeszcze taka malutka a stawiała się cała jak leżałam na plecach. Na początku nie przejęłam się tym, bo nie bolało, moja doktorka kazała się oszczędzać i brać duże dawki magnezu żeby wyciszyć macicę, bo to trochę za wcześnie na trening do porodu. Niestety moja macica rozkręcała się tylko bardziej i bardziej... Z mocnymi skurczami trafiłam do szpitala już w 20tc. Potem szyjka poleciała już szybko, skurcze na kroplówkach wyciszały się jedynie delikatnie. Przeleżałam cały maj, czerwiec i lipiec, pół w szpitalu, pół czasu w domu. Więc lepiej uważać, coś niegroźnego może się szybko przekształcić w groźną rzecz.
A jak się skończyła ta historia? Urodziłaś w terminie?

Tak, szczęśliwie donosiłam synka. Doktorka prowadząca po wszystkim mi powiedziała, że nie myślała, że donoszę. Ale to moja szyjka tak dużo wytrzymała 💪

Dobrze, że u Ciebie już lepiej. Myślę, że moje ciągłe takie skurcze to rzadki przypadek. Jednak zawsze trzeba to kontrolować. Na pewno bierz dużo magnezu i powiedz o tym swojemu gin 😊

Dobrze, że u Ciebie już lepiej. Myślę, że moje ciągłe takie skurcze to rzadki przypadek. Jednak zawsze trzeba to kontrolować. Na pewno bierz dużo magnezu i powiedz o tym swojemu gin 😊
Tak, zaczęłam właśnie od kilku dni suplementowac magnez tak na poważnie, bo wcześniej nie konsultowałam tego z lekarzem więc nie wiedziałam czy można, czy nie i ile powinnam więc raz lykalam a raz nie. Ale ustąpiły mi te skurcze, teraz tylko czuję jak dzidziuś się wierci w brzuchu :p W piątek wizyta i wszystko jej powiem, poproszę też na wszelki wypadek o badanie szyjki.

Do góry